Cover van boek Wit konijn, rode wolf
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2018 | 352 pagina's
ISBN: 9789025768027
Dit boek staat in de lijsten Denkbeeldige vriendenNiet goed in je vel

Wit konijn, rode wolf

De 17-jarige Peter Blankman is een van de grootste rekenwonderen van zijn leeftijd. Hij heeft ook regelmatig te kampen met angststoornissen. Vlak voordat zijn moeder een wetenschappelijke prijs voor haar hersenonderzoek ontvangt, krijgt Peter een angstaanval. Wanneer hij bijkomt, blijkt zijn moeder neergestoken en zus Bel verdwenen. Samen met zijn klasgenote Ingrid probeert Peter zijn familieleden terug te vinden...

Wit Konijn, Rode Wolf is een spannende thriller. Peter en Ingrid zijn wiskundefanaten en proberen voortdurend patronen te herkennen. Het wemelt dan ook van de breinbrekers, codetaal en vraagstukken. En ja, ook jij wordt uitgedaagd om kritisch mee te denken. Geen zorgen, maak gebruik van je gezond verstand en je bent al een heel stuk op de goede weg. Maar let op, net als Peter word ook jij meermaals voorgelogen en gemanipuleerd. En de belangrijkste vraag: vertelt Peter eigenlijk wel de gehele waarheid? Kortom, de ideale thriller voor kritische geesten.

Lees een stukje

Ik ram mijn knokkels tussen mijn tanden en bijt. Warm vocht stroomt in mijn mond en ik spuug het in een reflex weer uit. De fossielen moedigen me zwijgend aan terwijl ik maar knaag en kauw, gravend naar wat onbreekbaar, onverwoestbaar is in mij. De pijn schiet door mijn pols en arm naar mijn borst en schudt mijn benen wakker. Bloedspuwend begin ik te rennen – of te sjokken in elk geval. Ik ram mijn knokkels tussen mijn tanden en bijt.
‘Mamma,’ kras ik. ‘Mam!’
Geen antwoord. Ik kan de gang weer zien. De dinosaurusbotten levenloos achter hun koperen naambordjes.
’Mam?’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.8
4.8/5 5 stemmen
Cas
12/11/2021
5

Echt het beste boek ooit!

Pierre
05/01/2021
5

gewoonweg fantastisch, op 2 dagen uit, leest vlot

Wat vind JIJ?

Aantal sterren