Cover van boek Catwalk
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2011 | 149 pagina's
ISBN: 9789059083943

Catwalk

Polly is een normaal tienermeisje. Ze waagt haar kans in een modellenwedstrijd, en tot haar verbazing wint ze de competitie. Haar tirannieke stiefvader is echter heel streng. Zal hij Polly een model laten worden? Alsof dit niet vervelend genoeg is, heeft Polly ook een stalker.

Deze lekkere chicklit-thriller geeft net de juiste combinatie van spanning en glamour! Volg Polly in de strijd voor haar nieuwe leven en dompel je onder in de onheilspellende sfeer van het boek. Beleef met haar de fotoshoots en feestjes, maar ontdek ook de duistere kant van haar glamoureuze leven.

Lees een stukje

'Een stalker.' Ze liet gelaten een zucht die van heel diep kwam.
'Echt?' Hij schudde het hoofd. 'Wie is het?'
'Het kan iedereen zijn. Ik was ooit zo idioot om foto's en mijn nummer op Facebook te zetten. Sindsdien krijg ik dikwijls akelige reacties. Maar deze vent volgt me. Op de een of andere manier weet hij altijd waar ik ben. Ook nu moet hij me gevolgd zijn. Ik begrijp niet hoe hij kan weten waar ik ben.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.20513
LIAM
06/03/2024
5

heel leuk

chanel
19/02/2024
5

Ik vond dit een heel leuk boek!

Aleksandra
27/10/2022
4

Ik moest het boek lezen voor school en had er niet echt veel zin in, maar toen ik er eenmaal was aan begonnen vond ik het super! zeker lezen.

Maria
08/12/2021
4

Het was een supertof boek, zeker lezen.?

Helen
07/10/2017
0

Ik vond het een zeer interessant boek. Het is zeker een aanrader voor wie van mode en glamour houdt. Je leert veel over het leven van een model en hoe het allemaal te werk zit. Het toont ook aan dat model zijn niet zo makkelijk is en dat je moeilijke keuzes moet maken. Het boek is onvoorspelbaar en spannend, maar persoonlijk sprak het einde mij niet zoveel aan.

anja bourgeois
19/05/2017
0

zeer tof om te lezen ,zeker doen

lukedejonghe
19/10/2016
0

Ik hoop dat dit boek de moeite waard is om te lezen voor een schooltaak.

lilo
27/10/2015
0

mijn vriendinnen hebben gelezen en ze zeggen dat het een super boek is maar is het wel een goed boek voor een schoolopdracht?

zilverstroom
13/09/2015
0

Zeer goed boek!

Lan Yi Verbauwhede
29/10/2014
0

Ik heb dit boek gekozen omdat ik een zeer grote fan ben van de jeugdauteur Dirk Bracke. Dit boek is helemaal anders dan zijn andere boeken. Het gaat over een meisje, dat in de modellenwereld terechtkwam en dacht dat het leven van een model alleen maar uit glitter en glamour bestond. Maar dat was dus niet zo. Ze kreeg thuis te maken met moeilijke situaties en moest harde keuzes maken. Ook had ze te maken met opdringerige mannen en vervelende berichten.
Was dat de prijs die ze wou betalen voor een modellencarrière?
Je leest het allemaal in dit spannende meidenboek van Dirk Bracke!
Een boek vol met spanning , angst , pijn , verdriet en liefde.

Kato Haes
24/11/2013
0

Ik heb het boek 'catwalk' gelezen en was helemaal verkocht. Dirk Bracke geeft de lezer een andere kijk op de modellenwereld en hij doet dit op een schokkende manier zoals we van hem gewoon zijn. Het leest als een trein en dit komt door de mix van romantiek, spanning en harde feiten. Wie al eerder boeken van Dirk Bracke heeft gelezen zal wel schrikken, want dit boek is totaal anders dan de rest van zijn boeken. Catwalk is namelijk een echte chicklit en dat zijn we van hem niet gewoon. Dit boek is een aanrader voor alle meisjes die gebeten zijn door de mode, catwalk, modellenwereld en heel de heisa errond. De spanning die Dirk Bracke opbouwt geeft dit boek nog een extra motivatie om te blijven lezen. Het einde is zo verassend en onverwacht dat je dat dit boek nog lang blijft nazinderen. Maar verwacht niet dat de schrijver de modellenwereld spaart, neen, zijn onderliggende boodschap laat je niet koud!

Jasmien
23/11/2013
0

Wie van glamour en spanning houdt, moet zeker het boek ‘Catwalk’ van Dirk Bracke lezen. In het boek wordt Polly helemaal meegesleurd in het wereldje van een echt model. Zo ontplooit ze zich van een kleine meid tot een jonge vrouw. Terwijl te genieten van alle aandacht en van complimenten, moet ze ook moeilijke keuzes maken. Ze krijgt te maken met onbekende mannen die haar voortdurend aankijken en ze moet daarbovenop ook nog eens alle regeltjes van haar stiefvader gehoorzamen. En of dat nog niet genoeg is, wordt ze de hele tijd in de gaten gehouden door een stalker. Het boek toont je aan dat de modellenwereld niet alleen een wereld vol glitter en glamour is, maar ook een wereld van hard werken en keuzes maken. Het boek telt 149 pagina’s en leest erg vlot. Tenslotte is het ook onvoorspelbaar. Het verhaal sprak mij persoonlijk niet aan, omdat ik meer spanning had verwacht, maar ik vond het toch wel eens leuk om te ontdekken wat de positieve en negatieve kanten van de modellenwereld zijn.

Britt Lecoutre
19/11/2013
0

Ik vind het een mooi boek omdat het niet voorspelbaar is wat er gaat gebeuren. Wanneer je denkt te weten wie de dader is heb je het toch volledig mis en is het iemand helemaal anders. Het boek telt 149 pagina's. Maar het was zo spannend dat ik het boek in een korte tijd heb uitgelezen. Ik wilde zo graag het einde weten. Ik zou het boek zeker een tweede keer willen lezen. Dirk Bracke schreef ook al andere boeken. Misschien moet ik zijn andere boeken ook eens lezen!

ESTER
07/11/2013
0

IK WILT DIT LEZEN!!!! Is het eng?

dd
21/10/2013
0

Leuk.

sarah scherpenberg
29/06/2013
0

Het boek is niet eng, het is een leuk boek over de harde waarheid van de modewereld.

Annelies
29/03/2013
0

Eén van de mindere boeken van Dirk Bracke.

Britt
19/03/2013
0

ik wil het boek graag lezen voor school, maar ik ben bang dat het te eng zal zijn met dat verkrachten enzo dat in het boek staat!
kan iemand mij vertellen of het boek echt eng is ? en kan iemand die jonger dan 14 het boek ook lezen?

Jente Hofmans
17/03/2013
0

Hallo!
Ik ben een meisje van 4 ASO en ik heb het boek ‘Catwalk’ gelezen voor school.
Het boek ‘Catwalk’ is voor mij een zeer goede leeservaring geweest. Ik lees graag boeken van Dirk Bracke en ook dit boek van hem kon me weer bekoren. Net zoals de andere boeken van Bracke is ook ‘Catwalk’ weer een zeer realistisch verhaal. Het boek is een echte aanrader voor wie van spanning en glamour houdt. Er zitten zowel spannende als romantische elementen in en het leert je ook wat meer over het harde leven van een model. Het onderwerp was interessant om eens over te lezen, zowel de positieve als negatieve kant van het modellenleven wordt hier mooi verteld.
Het verhaal is totaal niet voorspelbaar, het is zelfs verassend. Het einde verwacht je echt niet, dat maakte het nog beter. 'Catwalk' is een boek dat zeer vlot leest, ik ben niet echt een lezer en toch had ik het boek al op 2 dagen uitgelezen. Ideaal dus als je moet lezen voor school.

Caroline
17/03/2013
0

Hallo,
Ik ben een leerling van het 4de jaar secundair onderwijs. Ik heb voor het vak Nederlands dit boek gekozen. Als je wat meer wil weten over de modellenwereld is dit boek echt goed voor jou! Het boek laat de positieve maar ook de negatieve kanten zien van de modellenwereld. Het hoofdpersonage Polly krijgt te maken met mannen die haar aankijken, grootouders die zich schamen voor haar, en daarbij komt nog eens dat Polly een stalker krijgt. Zoals in elk meisjesboek komt er natuurlijk ook romantiek aan te pas. Ze krijgt steeds steun van haar vriendje Lars tot ze op een fotoshoot het mooie model David tegenkomt. Ze moet een hartverscheurende keuze maken, maar kiest ze de juiste jongen? Over de hele lengte van het boek zie je hoe Polly verandert van een klein meisje naar een vrouw met zelfvertrouwen.
Het boek is zeer vlot geschreven en is helemaal geen dik boek. 'Catwalk' is zeker een aanrader!

Axana Dyckmans
17/03/2013
0

‘Catwalk’ is een echte aanrader. Dit boek toont aan dat model zijn helemaal niet is zoals iedereen denkt. Het is niet enkel een wereld vol glitter en glamour, maar ook van hard werken en moeilijke keuzes maken. Je mag zeker niet zomaar iedereen vertrouwen. Dat is hetgene waar Polly het heel moeilijk mee heeft. Haar stiefvader maakt het haar dan ook nog eens extra lastig. Polly moet op een gegeven moment kiezen tussen haar moeder en haar vader. Ze kan wel altijd terugvallen op haar vriend Lars, tot ze de knappe David ontmoet. Ze moet kiezen tussen Lars, waar ze al jaren verliefd op is, en David, die ze ontmoet op een fotoshoot en waar ze dus dezelfde passie mee deelt. Het is een heel goed boek met een duistere kant aan. ‘Catwalk’ is een realistisch en soms wel heel schokkerend boek. Het boek was veel te snel uit, vind ik.

Jana
23/01/2013
0

Alle boeken van Dirk Bracke zijn gewoon geweldig!

Yasmine
21/01/2013
0

Heel mooi verhaal met een spannende twist die je bijna niet ziet aankomen.

iemand
08/01/2013
0

het boek bestaat uit 149 pagina's. dat staat erbij.

24/12/2012
0

ik ga dit boek lezen dus... ik hoop dat het een leuk boek is

19/12/2012
0

is het een leuk boek?

Bolliepamalutza
08/12/2012
0

Ik moet een boek lezen voor school. zo saai! ik lees helemaal niet graag. kan iemand zeggen of het een dun boek is ? Hoeveel bladzijden?

shalana.decock
19/11/2012
0

ik zou het boek super graag willen lezen het ziet me er een boeiend boek uit

Pomy
26/10/2012
0

Dit wil ik zeker lezen !!!

Hatjie
19/10/2012
0

Ik moet een boek lezen voor school en heb dit boek gekozen. is het de moeite ?

julievdd
26/09/2012
0

dit lijkt me zo'n zalig boek om te lezen! wie vindt van wel en wie van niet, laat het a.u.b. weten!

nanette
22/09/2012
0

lijkt me een leuk boek !!!

Eva W.
29/05/2012
0

Het is een eigentijds verhaal over Polly die op een warme zomerdag wordt aangesproken door een vrouw die vraagt of zij er niet over dacht om model te worden. Ze doet mee aan een wedstrijd om op de cover te mogen staan van een beroemd modeblad, en wint deze wedstrijd. Dit is het begin van haar modellen carrière. Ze wordt één van de modellen bij BestModels en krijgt veel castings. Hier ontmoet ze de geweldige David, haar nieuwe beste vriendin Eshter en nog veel meer andere mensen. Maar wanneer ze gestalkt wordt door een man die altijd weet waar ze is, wordt ze steeds banger. Ze durft dit echter tegen niemand te zeggen. Ze krijgt meer en meer problemen nu ze beslist om te verhuizen omdat haar dominante stiefvader zo akelig tegen haar doet. Haar moeder en haar zusje Emelie zijn er kapot van! Zeker wanneer ze beslist om bij haar vader te gaan wonen. Precies die persoon waar iedereen van haar familie zo’n enorme hekel aan heeft.
Bovenop al haar problemen blijkt haar webcam steeds aan te springen zonder dat zij het weet. Vreemd niet? Maar wanneer ze terug naar haar oude huis komt om haar fiets te gaan ophalen ontdekt ze eindelijk wie haar stalker al die tijd was… Rob, haar dominante stiefvader die haar nooit iets heeft gegund. Wanneer hij haar probeert te verkrachten kan Polly nog net vluchten en de politie verwittigen.
Dit boek is een echte aanrader omdat hij spannend, romantisch en enorm leuk is en zeker wanneer je houdt van te lezen over hoe het modellenwereldje in mekaar zit. De taal is ook zeker niet te moeilijk en is geschikt voor lezers vanaf 14 jaar. Ook de cover is echt zeer origineel omdat het op een gewoon tijdschrift lijkt. Het allerleukste aan het boek is dat je het einde ook echt totaal niet op die manier verwacht. Het is een goed einde en je verwacht het niet, dat maakt het boek zo spannend. Dus voor al wie wilt lezen over hoe een model zich gedraagt, is dit boek een echte aanrader. Ook alle spannende stukken zorgen ervoor dat dit boek ook geschikt is voor jongens en niet alleen voor meisjes. Het is ook niet te dik zodat mensen die niet graag lezen, het ook leuk zullen vinden. Eigenlijk in één zin; lees dit boek want het is geweldig!

Emma Gilgemyn
04/03/2012
0

Ik vond het boek heel goed. Ondanks dat een groot deel van het boek over modellenwerk ging, was het geen enkel moment langdradig of saai. Ik vond het boek ook leuk omdat het niet voorspelbaar is, als je dacht dat er iets zou gebeuren, draaide het soms helemaal anders uit. Ik vond het een heel mooi boek en ik zou het aan iedereen aanraden, ook mensen die niet geïnteresseerd zijn in modellen.

Zoë
28/12/2011
0

Heel mooi boek met onverwachte wendingen in het verhaal, opeens gebeurt er iets dat je echt niet zou verwachten...

Wat vind JIJ?

Aantal sterren