Cover van boek Under Construction
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2013 | 195 pagina's
ISBN: 9789059085039

Under Construction

Twee jongeren zoeken hun weg. Andreas is geboren in een meisjeslichaam en wil als Emma door het leven gaan. Elvire is verslaafd aan drugs en doet alles voor een trip, ook slapen met een dealer of geld stelen. Emma/Andreas en Elvire lopen elkaar door de jaren heen steeds weer tegen het lijf. Ze nemen grote stappen: Emma laat zich ombouwen tot vrouw en Elvire krijgt een kans in een afkickcentrum. Maar Elvire blijft ook contact houden met haar dealer-vriendje. En wat moet Emma doen met haar gevoelens voor Elvire?

Dit verhaal wil je echt uitlezen! Emma/Andreas en Elvire zijn twee bijzondere tieners. Hun strijd gaat ver, hun moed is groot. Maar hoe hou je dat vol? Want drugs zijn sterker dan je eigen wil. En Emma bokst niet alleen op tegen haar ouders, haar familie en haar klasgenoten. Ook op straat krijgt ze te maken met rare blikken, opmerkingen en zelfs geweld.

Lees een stukje

Emma zag dat Mieke online was. Mieke was net als zij, maar vier jaar ouder. Mieke pakte al een hele tijd vrouwelijke hormonen en ze was klaar om geopereerd te worden.
- Ik heb een nieuwe beha gekocht. Mijn A-tje was echt te krap geworden. Het is een mooie, rode geworden met witte streepjes.
Emma was een tikkeltje afgunstig omdat Miekes borsten groeiden, echte borsten.
- Kun je een foto sturen met je nieuwe beha?
Emma vond het tof om met Mieke over lingerie, juweeltjes, bloezen, make-up en geurtjes te praten.
- Heb je even? Ik neem meteen mijn iPhone voor een foto.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.653845
123kippenplezier
06/04/2021
5

Tof boek!

leen gilis
26/02/2016
0

Een heel goed boek! Ik las het op 1 dag uit. Ik raad het boek aan om te lezen!

Alicia Boone
27/10/2014
0

Under Construction gaat over het levensverhaal van 2 bijzondere tieners: Andreas, die Emma wil zijn en Elvire, een junkie. Andreas vindt dat hij een meisje is, maar geboren in het verkeerde lichaam en Elvire is drugsverslaafd.

De paden van Emma en Elvire kruisen en bij elkaar vinden ze wat de rest van de maatschappij hen niet wil geven: aanvaarding.
Ze beleven tezamen mooie maar ook minder aangename momenten.
Later in het verhaal verliest Elvire zichzelf verder in haar drang naar drugs, terwijl Emma steeds meer vervelende reacties op haar transformatie te verduren krijgt. Maar in al die ellende hebben ze elkaar.
Ze ontwikkelen een speciale relatie met elkaar, wie weet voelen ze wat voor elkaar…
Maar dan worden ze allebei 18 en neemt Emma de drastische keuze om haar ‘te laten ombouwen’ tot een meisje.

U moet dit boek zeker lezen omdat:
1. Transseksualiteit is iets wat in onze maatschappij steeds meer en meer voorkomt, dus moet je ook bewust zijn wat dit allemaal doet met mensen. Dit boek is daar bij mij zeker in geslaagd.

2. De kracht van ‘Under Construction’ zit in de ongelofelijke moed die beide personages opbrengen om te zijn wie ze willen zijn want Emma en Elvire, die nemen elkaar hoe ze zijn. Dit kan een levensles zijn, dus is het misschien belangrijk dat de inhoud van het schitterende boek in uw geheugen wordt gegrift.

3. Dit is een boek waar je je ten volle kan inleven in de personages, dit maakt het verhaal nog veel aangrijpender en omdat er veel details worden geschreven, is het net echt.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren