Cover van boek Het universum tegen Alex Woods
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2013 | 376 pagina's
ISBN: 9789044622829
Dit boek staat in de lijst Boeken over boeken

Het universum tegen Alex Woods

Sinds Alex Woods op z'n tiende getroffen werd door een meteoriet lijkt het universum zich tegen hem te keren. Dat wordt nog maar eens bevestigd aan het begin van dit boek: hij wordt tegengehouden door de douane van Dover, met 113 gram marihuana en de assen van zijn overleden vriend op de achterbank. Een epileptische aanval, een overblijfsel van de meteorietinslag, maakt het plaatje compleet. Hoe hij bevriend is geraakt met de dwarse Vietnamveteraan Isaac Peterson, wiens urn hij vervoert, vertelt Alex in dit boek.

Rooskleurig kan je Alex' leven allesbehalve noemen. Voor de buitenwereld is hij een stille, excentrieke jongen, die geobsedeerd is door astronomie. Maar door zijn openhartige relaas, en zijn grote gevoel voor zelfrelativering en droge humor, sluit je hem meteen in de armen. Zo krijgen de zwaardere thema's van dit boek - euthanasie, epilepsie, pesten - een unieke lichtheid, waardoor je hem moeilijk kan wegleggen. Dit is een ontroerend verhaal dat heel fijn wegleest, voor lezers die graag lezen over lezers!

Lees een stukje

Ik wist uit de auto te stappen, wankelde en leunde een paar tellen tegen de auto. De douanebeambte probeerde me vooruit te krijgen, maar ik zei dat hij me even de tijd moest gunnen om mijn evenwicht te hervinden, tenzij hij me wilde dragen. De motregen prikkelde op het blote vel van mijn nek en mijn gezicht, en op mijn kleren begonnen traantjes van regen te parelen. Ik voelde dat mijn gewaarwordingen zich herstelden. Ik vroeg hoe lang het al regende.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren