Cover van boek In het spoor van de eclips
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2016 | 255 pagina's
ISBN: 9789025761868

In het spoor van de eclips

De 15-jarige Nat Dobbs, het zelfverklaarde ‘stotterende, stumperende mikpunt van spot en hoon’, heeft maar weinig vrienden. Wanneer hij de oude kluizenaar Quincy ontmoet - door de buitenwereld Pedo Quincy genoemd –, ontstaat een voorzichtige vriendschap.
Wanneer Quincy de zeldzame eclips zou willen zien, aarzelt Nat geen seconde en organiseert een heuse roadtrip van 2700 km, dwars door 4 Amerikaanse staten. De knappe en vooral stoere Celeste wil wel chauffeur spelen. Onderweg nemen de gebeurtenissen een geheel andere wending, en moet Nat voor het eerst ingrijpende beslissingen nemen.

Drie heerlijke karakters, de onhandige Nat, die echter het hart op de juiste plaats heeft, de wat vreemde oudere man en de wilde, vrijgevochten Celeste, leren elkaar door en door kennen tijdens hun roadtrip. Heel wat puzzelstukjes vallen op hun plaats. Het leven zal voor Nat en Celeste nooit meer hetzelfde zijn. De roman mag dan wat traag op gang komen, éénmaal de roadtrip begint, stevent het verhaal in razend tempo op het verbijsterende slot af.

Lees een stukje

Er zijn maar weinig mensen die nooit vergeten zullen worden. En van die mensen zijn er maar een paar die nooit vergeten zullen worden omdat ze iets moois hebben gedaan. Omdat ze een middel tegen verkoudheid hebben uitgevonden, op teenslippers de Mount Everest hebben beklommen, een egelfamilie van de snelweg hebben gered - ik zou het al geweldig vinden als ik degene was die de supersize ontbijtbom van Café Dikke op kan zonder een kotsemmer te hoeven vragen. Alles zou beter zijn dan dit: Nat Dobbs, die in de rust van de laatste footballwedstrijd van het seizoen live op de lokale tv zijn zaakje liet zien.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.875
4.9/5 4 stemmen
LIWAN
26/11/2023
5

superleuk en spannend verhaal. ik geef dit 5 sterren.

ANNAnas
17/01/2018
0

De playlist achteraan is een leuk extraatje aan dit toffe boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren