Cover van boek Deadline
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2017 | 285 pagina's
ISBN: 9789047702221
Dit boek staat in de lijst Winnaars Leesjury

Deadline

Jem en Spider zijn vreemde snuiters, die door hun leeftijdgenoten gemeden worden. Wat niemand weet is dat Jem helderziend is: wanneer ze iemand ontmoet, weet ze precies wanneer die zal sterven. Zelfs bij haar vriendje Spider.
Op een dag, in de wachtrij voor het Londense reuzenrad, ziet Jem bij iedereen rond hen dezelfde datum. Diezelfde dag nog. Ze zorgt dat zij en Spider snel wegkomen. Omdat meteen daarna een bom ontploft, worden zij verdacht van een aanslag. Ze slaan op de vlucht. Maar Jem weet dat Spiders dood nadert...

Vreselijk is dat. Je voelt iets voor een jongen, maar je kan precies voorspellen wanneer hij zal sterven. Over enkele weken al. Hoe probeer je hem te redden? En hoe ontsnap je uit de klauwen van je achtervolgers? Rachel Ward maakte er een bloedstollend verhaal van.

Lees een stukje

Ik voelde me verdoofd. Ik was aan die nummers gaan twijfelen, gaan hopen dat ze niet echt waren, dat het alleen maar een stom spelletje in mijn hoofd was. Nu wist ik beter. De nummers waren echt. Ik was het meisje dat ieders toekomst kende, en dat zou ik altijd blijven. Ik huiverde.
'Kom, ik wil hier weg, Spider,' zei ik.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.23256
SusannaN
25/11/2020
4

Waaw!! Het leest heel vlot en is echt een aanrader! Als je van spannende boeken houd, is dit iets voor jou.

16/02/2019
0

meh

s10marynissen
21/11/2018
0

SUPERBOEK!
Echt waar, een echte aanrader. Het grijpt je vast vanaf het begin en laat je pas los als je het helemaal uitgelezen hebt. De twee volgende boeken in de serie zijn even goed; Echt lezen, zou ik zeggen!!

wardramael
30/09/2018
0

aangezien de reacties zo goed zijn zal ik het boek zelf ook eens een keer lezen

louise serraes
21/02/2016
0

Het boek "Deadline"van Rachel Ward is een zeer aangrijpend verhaal. Er gebeuren onverwachte gebeurtenissen waardoor je wilt blijven verder lezen om het vervolg te weten. Het was een zeer spannend boek. Het leest heel gemakkelijk wat fijn is voor mensen die niet zo graag lezen. Het is een boek over een tiener waardoor je je nog meer kan inleven in het verhaal zelf. Het is zeker een aanrader!

Shana- Edugolo
21/02/2016
0

Echt een super boek, ik lees totaal niet graag boeken maar na een tijdje dat je het leest wordt het echt spannend! Tijdens dat ik het las wou ik echt het einde weten en dat maakt het lezen tof. Er zijn veel dingen in gebeurd wat ik totaal niet had verwacht. Het was ook wel een zielig einde! Maar zeker een aanrader!

23/02/2015
0

Het was een fantastisch boek. Ik lees niet graag boeken, maar ben dan toch wel blij dat ik dit boek gelezen heb. Het is spannend en je kan je inleven in het verhaal. Deadline is een echte aanrader!

Phaedra-edugo
22/02/2015
0

Ik vond het een fantastische boek, omdat het echt een aangrijpend verhaal is. Je begint te denken wat als ik die getallen zou zien, wat zou ik doen?
Het is ook ontroerend omdat ze iedereen ziet dood gaan en er in het begin helemaal alleen voorstaat. Er komen dan ook spannende stukken in voor waar Jem iemand moest redden.

Lolly123
16/07/2013
0

Wow, ik dacht dat het erger zou zijn. Maar het is gewoon SUPER!! Zoals iedereen onder mij heeft gezegd!

i-like-to-move-it
22/06/2013
0

FANTASTISCH BOEK!!! Ik wou huilen maar ik kon niet omdat mijn ouders erbij waren :'(

Camille
30/03/2013
0

'Deadline' is een ongeloofijk spannend boek met ook een vleugje romantiek. Een ideaal boek voor in de vakantie!

Antje De Jongh
26/03/2013
0

Ik vond het boek 'Deadline' van Rachel Ward een zeer mooi, maar toch ook triestig boek. Je kan je echt inleven in het hoofdpersonage Jem. Dit vind ik zeker een goede kwaliteit voor het boek omdat je het boek dan ook beter begrijpt. Wat ik ook zeer positief vond aan het boek is dat het je blijft boeien tot het einde. Er worden telkens nieuwe elementen in het verhaal gevoegd waardoor je geboeid blijft door het verhaal. Ook een pluspunt is dat het zeker een origineel verhaal is. Het is niet alledaags en volgens mij is dat ook een reden waardoor het zo boeiend blijft. Het boek zelf vind ik goed geschreven wat er dan weer voor zorgt dat het ook makkelijk leest. Ikzelf zou het boek zeker aanraden aan iedereen die van spanning en romantiek houdt!

lynn03-06
06/02/2013
0

Fantastisch boek! Mooi opgebouwd en een geweldig einde. Je voelt de spanning die in de loop van het verhaal tussen de personages en in de lucht hangt. Terwijl je het boek leest, denk je: wat voorspelbaar! Maar er gebeurt telkens iets anders dan je verwacht. Als je dit boek niet leuk vindt als je begint te lezen, leg het dan niet weg! Het einde is namelijk ge-wel-dig!

butaye
17/11/2012
0

Prachtig verhaal met een triest einde maar daarom niet minder.

Evelien
11/11/2012
0

Geen aanrader, vond het saai.
Duurde heel lang voor het verhaal een beetje boeiend werd.

Silke
08/11/2012
0

Heel leuk boek om te lezen. Soms een beetje eng.

Caroline =D
07/11/2012
0

Ik dacht echt: Oh My God ! Dit is echt een heel goed boek! Ik raad het echt iedereen aan, iedereen moet dit gewoon gelezen hebben. Het verhaal is zo goed geschreven en je leeft echt helemaal mee met wat er gebeurd. Het heeft een verrassend einde en je wilt echt niet stoppen met lezen als je eraan begint. Ik ben echt heel blij dat ik dit boek heb gelezen. Echt een grote en dikke aanrader voor iedereen!

Jum
03/11/2012
0

echt een heel leuk boek, het vervolg is ook heel leuk!

annie
24/10/2012
0

Een fantastisch boek, maar met een zielig einde :(!

AMAR
16/10/2012
0

Ik vond het een heel mooi en aangrijpend verhaal. Je leeft je echt mee. Ik zou het zeker aanraden.

Juna
15/10/2012
0

Heel aangrijpend geschreven.

dagmartje
11/10/2012
0

super, ga ik eens halen in de bib

leeskampioen
05/03/2012
0

dit boek was echt fantastisch, geweldig en gewoon SUPER!!!!!!

Ruth Castel
03/03/2012
0

‘Deadline’ van Rachel Ward is een spannende thriller met een romantisch kantje. Je begrijpt helemaal hoe het hoofdpersonage Jem zich voelt, wat ze denkt, en hoe ze met haar gevoelens omgaat. Dat komt omdat de auteur alleen de gedachten van Jem op papier zette, waardoor haar angsten erg realistisch overkomen. Telkens als ze iemand aankijkt, ziet ze zijn/haar sterfdatum. Dat lijkt misschien niet zo erg, maar als je bedenkt dat ze ook de sterfdatum ziet van mensen van wie ze houdt, begrijp je waarom Jem weinig vrienden heeft. Na de gebeurtenis bij het reuzenrad in Londen probeert ze haar vriend Spider te redden, want ze weet dat hij binnen enkele weken zal sterven. Een bloedstollend verhaal dat zeker de moeite waard is om te lezen.

Boekenwurm
25/09/2011
0

Vrij goed boek, de spanning wordt mooi opgebouwd.

Emma
08/08/2011
0

Hier moet gewoon een film van komen! Fantastisch boek!

Liesbeth Decock
05/06/2011
0

Het boek 'Deadline' van Rachel Ward is een mooie thriller. Je wordt door het boek meegesleept van het begin tot het einde. Het boek is opgemaakt uit spanning, drama, liefde, rebellie en vriendschap. Omdat het hoofdpersonage Jem dezelfde leeftijd heeft wordt je nog meer betrokken in het verhaal. Het is net of het voor je ogen allemaal gebeurt. Op sommige momenten kun je echt niet stoppen met lezen omdat je wil weten wat er nog gaat gebeuren. Het boek is een echte aanrader voor lezers die houden van spanning en toch een vleugje romantiek.

wesmate
05/03/2011
0

komt een beetje moeilijk op gang, maar wanneer de hoofdpersonen op de vlucht zijn is het echt super spannend!

23/02/2011
0

geweldig boek, ik vond het fantastisch om te lezen.

31/12/2010
0

goed boek

Lauren Moons
03/10/2010
0

Als je het boek leest heb je het gevoel dat je mee in het verhaal zit, in het hoofd van het hoofdpersonage Jem omdat je het verhaal door haar ogen te zien krijgt. De auteur heeft er bewust voor gekozen om het boek in de verleden tijd te zetten, waardoor je ook de hele tijd meegesleept wordt met de spanning en de drama. Je herkent je vaak in het hoofdpersonage waardoor je je helemaal kan inleven in het boek. Het is een origineel en mooi verhaal, goed geschreven, en zeker de moeite waard om het eens te lezen als je van spanning, romantiek en drama houdt. Een echte aanrader!

~
25/08/2010
0

SUPERBOEK!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren