Cover van boek Mijn reis met Jake
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2011 | 368 pagina's
ISBN: 9789026164620

Mijn reis met Jake

Een roadtrip doorheen Amerika, betaald door je moeder en vergezeld door een knappe chauffeur, daar kan je toch geen nee tegen zeggen? Toch blijft de zeventienjarige Amy nog liever gewoon thuis. Drie maanden na de dood van haar vader kan ze het gezelschap van een jongen en zijn vrolijke muziek wel missen als kiespijn. Tot Jake en Amy besluiten om de ‘toeristische route’ te nemen en hij dingen bij haar naar boven brengt die ze een hele tijd heeft weggestopt …

Dat de spanning tussen Jake en Amy te snijden wordt, had je misschien al wel kunnen raden. Maar de twee nemen je ook mee op een heerlijke reis door hun land die je al snel zélf op vakantie wil doen vertrekken. En terwijl je de staten, de muziek en de fastfoodketens van Amerika verkent, wordt duidelijk dat relaties soms even ingewikkeld zijn als de Amerikaanse namen.

Lees een stukje

‘Nou, Jake en ik,’ zei ik – ik wist hoe boos mijn moeder aan de andere kant van de lijn zou worden, maar ik probeerde er niet aan te denken – ‘Jake en ik hebben besloten om een toeristische route te nemen. Alles gaat prima, echt waar. Hij rijdt heel rustig en zodra hij moe is, stoppen we.’ Er klonk een stilte aan de andere kant van de lijn.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.607145
jessica de vries
03/08/2015
0

ik vond dit een prachtig boek om te lezen, in de zomer :). ze neemt je helemaal mee in de roadtrip door Amerika. ik zou ook graag een roadtrip maken (ooit). ik raad het aan mensen die houden van spontane dingen doen. en van Amerika.

xEsther
30/03/2013
0

En boek dat lang in je hoofd blijft spelen.
Ongelofelijk romantisch.
Heel medelevend omdat je de liedjes en de herinneringen allemaal te zien krijgt.
Heel leuk boek, een aanrader, ook als je niet graag leest.

Julie
21/10/2012
0

Prachtig boek! Een meisje vertrekt naar Amerika met een kennis van haar moeder. En natuurlijk worden ze verliefd!

Monika Dulger
05/10/2012
0

Amy is 17 jaar oud en durft niet meer achter het stuur wegens een auto-ongeluk waarbij haar vader is overleden. Het gevolg daarvan is dat Amy een trauma heeft gekregen. Na de begrafenis van haar vader heeft ze zich helemaal teruggetrokken. Omdat ze geen medelijden meer kon verdragen, wilde ze niet meer onder mensen komen. Er is wel een klein probleem, haar moeder heeft besloten om naar Connecticut te verhuizen. Ze heeft ook al een huis gehuurd en een nieuwe baan. Ze heeft haar auto in Californië gelaten en nu moet Amy nakomen. Omdat Amy niet meer in een auto durft te rijden,heeft haar moeder Jake, dat is de zoon van een vriendin van Amy's moeder, ingehuurd om Amy naar Connecticut te rijden. Amy's moeder had een route voor hen gepland, maar Amy en Jake vonden het te saai dus hadden ze besloten een eigen route te plannen. In de tijd dat ze naar Connecticut rijden beleven ze heel veel...

Laura Verlinden
04/10/2012
0

Het is een tof boek vol met grappige momenten, wat romantiek en tevens interessante wetenswaardigheden over de plaatsen die ze bezoeken.
In Amy’s reisdagboek vinden we ook allerlei informatie over de verschillende Staten die ze doorkruisen. Zoals bijvoorbeeld het motto van de Staat, bepaalde kenmerken, enzovoort.
Dit alles wordt nog eens bijkomend aangevuld met enkele zwart-witfoto’s van plaatsen of zaken die ze gezien heeft.
Een meeslepend verhaal. Eenmaal je het boek begint te lezen, is het moeilijk om het even terzijde te leggen alvorens je het helemaal uitgelezen hebt.
Een aanrader voor iedereen die van komedie en romantiek houdt, en ook voor degenen die van lichte lectuur houden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren