Cover van boek Gebroken soep
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2017 | 221 pagina's
ISBN: 9789024571819
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Gebroken soep

Als Jack sterft, gaat het mis met zijn familie. Vader vertrekt en moeder zinkt weg in een depressie. Rowan van 15 neemt de zorg voor haar kleine zusje Stroma op zich. Uit loyaliteit voor haar moeder vertelt ze haar vader niet dat de situatie uit de hand loopt.
Op een dag gebeurt er iets vreemds. Een onbekende jongen beweert dat ze een fotonegatief liet vallen. Op de foto die ze ervan laat maken staat haar overleden broer. Rowan begrijpt er niets van, maar ze gaat op zoek naar de onbekende jongen. En zo zorgt één foto voor een nieuwe liefde, nieuwe vriendschap en nieuwe familiebanden.

Dramatisch maar met humor verteld, zo is dit origineel verhaal vol ongewone personages en bijzondere gebeurtenissen.

Lees een stukje

Ik heb erover nagedacht waarom ik het allemaal zelf heb willen regelen en alles gewoon heb verknald, hoe ik het voor elkaar heb gekregen om van het echte leven gebroken soep te maken in plaats van een gewoon ontbijt.
Ik zal er wel een reden voor hebben gehad, maar ik ga er niet naar zoeken.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
Miss Independent
20/12/2015
0

Dit is zo een goed boek, je kan er in meeleven en als je al veel problemen hebt gehad in je leven is dit een boek dat je zeker moet lezen. Ik heb er mee geweend en gelachen, het is echt een boek je raakt.... :)

Eva
16/05/2015
0

In het begin dacht ik dat het boek ging over (zoals ik al in een paar boeken had gelezen) een moeder die in een depressie belandt nadat er iemand in de familie was gestorven en er een dochter het huishouden en de zorg van haar kleine zusje op zich neemt.
Maar ik was verrast toen het er eigenlijk niet over ging. Het draaide wel rond dat Rowan,het hoofdpersonage, liet blijken dat alles ok was maar het eigenlijk niet zo was. Nadat een jongen haar in de supermarkt een negatieve foto geeft, verandert haar leven zonder dat ze het beseft. Uiteindelijk blijkt dat de foto wel van haar is maar ze hem nog nooit heeft gezien. Langzaamaan kom je samen met Rowan van alles te weten en gebeuren er onverwachte dingen.

Kimberly Anraed
18/11/2013
0

Het boek gaat over een gezin met een mama, papa en 2 dochters die hun zoon/broer Jack verloren zijn. Daardoor is de vader alleen gaan wonen, de moeder is erg depressief en de 2 dochters moeten voor hunzelf zorgen . Het boek is leuk om te lezen omdat er veel spanning inzit. Het deel waarin ze Bee ontmoeten is erg stof, omdat Bee doet alsof Jack nooit heeft gekend maar later dan verteld dat Jack haar vriendje was en er een baby mee had. Ik vond het ook een leuk boek omdat het werkelijk ook kan gebeuren Ik lees niet graag boeken maar las het uit in 4 dagen, er zit veel spanning in en het is een leuk verhaal en niet moeilijk om te begrijpen.

Lien
03/11/2013
0

Ik vond het een goed en vlot boek. Je kon onmiddellijk snappen waar over het ging en dat vind ik leuker dan een boek waar je zelf moet uitpluizen waar het nu precies over gaat. Het hoofdpersonage is ook zeer realistisch net zoals de andere personages. Dit vind ik ook leuker want je kunt jezelf dan steeds vergelijken met het personage en je voorstellen wat jij zou doen in zijn of haar plaats. De tofste personage vond ik het kleine zusje van Rowan, Stroma. Dat meisje is slechts 6 jaar maar een ongelooflijk wijs kind. Het verhaal is gebaseerd op dingen die in de werkelijkheid ook voorkomen en waarbij we niet alle dagen bij stil staan. Ook vond ik het bijzonder hoe je de gedachten van Rowan kon volgen, Vooral de gedachten over haar overleden broer Jack. Het einde is ook niet voorspelbaar en dit vind ik super. Het boek is zeker en vast een echte aanrader!

Paulien
04/10/2011
0

Het personage dat mij het meest wist te beroeren was de moeder van Rowan. Zij was door het hele verhaal depressief, doordat haar zoon Jack dood was, en zag zo het nut niet meer in om te leven. Waardoor ze op het einde van het boek zelfmoord probeerde te plegen. Maar dat was uiteindelijk niet gelukt omdat haar ex-man haar gered had. Rowan heeft mij ook zeer beroerd doordat zij het opnam voor haar depressieve moeder en alle zorg van haar kleine zusje Stroma op zich nam. Rowan is ook degene die van alles te weten kwam over haar broer Jack. Ze hield dat dan ook geheim voor haar moeder.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren