Cover van boek SMS
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2009 | 104 pagina's
ISBN: 9789047701828
Dit boek staat in de lijst Papaboeken

SMS

Bas' moeder is overleden. Zijn vader heeft het heel moeilijk om dat te verwerken en gelooft dat de geest van zijn overleden vrouw Annabel nog steeds in hun huis rondzweeft. Op een dag krijgt Bas een sms'je met 'Ik ben hier. Anna.' Bas' vader gelooft dat die sms van Bas' moeder komt. Nu slaan de stoppen van Bas' vader helemaal door en hij verwaarloost zijn twee kinderen. Bas kan die situatie niet langer aanzien en neemt de touwtjes in eigen handen.

Dit boek is erg bijzonder. In eerste instantie klinkt het iet of wat melig, maar dat is het helemaal niet. Integendeel. Hoewel de thematiek schrijnend is, wekt het boek nooit medelijden op, maar krijg je als lezer eerder bewondering voor de zelfstandigheid van Bas. Maar meer mag er niet over het boek gezegd worden, je moet het zelf ontdekken!

Lees een stukje

Deur wilde dus mijn mobiel. Toen ik hem niet snel genoeg gaf, griste hij het ding uit mijn hand, wat me twee strafpunten opleverde. Dat spelletje leg ik later wel uit. Deur viel op zijn knieën voor het bijzettafeltje. Bij het licht van de kaars las hij het sms'je. Toen sprongen hij en Bobo door de schemer, terwijl ze "ze is hier! Ze is hier" riepen. Deur ging op de grond zitten en begon te huilen. Bobo klom in zijn nek en riep: "Wij ook! Wij ook!" Ze draaiden helemaal door. Je had ze moeten zien.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
Quint
14/05/2024
5

✌️super leuk 

nicho
14/03/2024
2

soms saai

leon akenteng
07/03/2022
4

Het is een redelijk goed boek, maar de kleine luisterversie is heel anders.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren