Cover van boek De lovebus
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2017 | 174 pagina's
ISBN: 9789045120591

De lovebus

“Op zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medisch zorg nodig.” ‘De lovebus’ vormt het verhaal achter deze grimmige feiten.
J.J., de fiere negentienjarige chauffeur omschrijft de ‘lovebus’ als een plek voor ‘stiekeme seks’. De onzekere, eenzame Cathelijn wil er weleens gebruik van maken. Haar oog valt op Tammo, niet meteen haar ideale date, maar het kon erger. Mina voelt zich afgewezen en aast op wraak. Een ondoordachte actie die behoorlijk uit de hand loopt.

‘De lovebus’ lijkt op eerste zicht een spannende thriller, en dat klopt ook, maar Tjibbe Veldkamp heeft meer te bieden. Beurtelings volgt hij de vier personages, zodat de macabere voorvallen vanuit meerdere standpunten belicht worden. De vier personages blijken levensechte, herkenbare jongeren, wat eenzaam, op zoek naar genegenheid en nieuwsgierig naar seks.
Veldkamp schrijft filmisch, in korte en krachtige zinnen; de gebeurtenissen spelen zich als het ware op je televisiescherm af. Een sterke thriller met een verrassend einde.

Lees een stukje

De deuren van de bus gingen open. Wit licht straalde naar buiten en in de deuropening stond een donkere gestalte. Tammo deed een stap achteruit. Het gezicht van de man – hij nam aan dat het een man was – was verborgen in het donker. Het licht viel wel op zijn massieve zwarte schoenen. Soldatenkisten.
Cathelijn pakte zijn arm. ’Kom mee,’ fluisterde ze. ‘We gaan! Nu!’
Haar stem en haar nabijheid maakten zijn verlangen om met haar in de bus te zijn nog sterker. Hij voelde het in zijn kruis. Hij ging niet weg.
De stilte werd verbroken door het geluid van een gulp die werd dichtgeritst. Kort. Fel, dreigend. Tammo deed nog een stap naar achteren. De soldaat stapte de bus uit.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.333335
2.3/5 3 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren