Cover van boek Mijn zwarte hart
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2013 | 287 pagina's
ISBN: 9789000316908

Mijn zwarte hart

De dood van haar jongere broertje Kai haalt Doro’s leven volledig overhoop. Ze kan zich onmogelijk herinneren wat zich die bewuste avond heeft afgespeeld. Doro lijdt aan waanvoorstellingen en wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Na de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar moeder naar een rustig dorpje. Alles lijkt beter te gaan, tot Doro op een stormachtige avond een angstige, totaal verwarde jongen in het schuurtje vindt. Hij smeekt haar om hulp. Doro schakelt de politie in, maar als ze terugkeert, blijkt de jongen verdwenen. Noch haar moeder, noch haar nieuwe therapeut, buurjongen Julian of de politie schijnen haar te geloven. Vastbesloten de waarheid te achterhalen, gaat Doro op onderzoek uit. Maar om de waarheid te achterhalen, moet ze ook zichzelf onder ogen komen. Wat heeft zij te maken met de dood van haar broertje?

‘Mijn zwarte hart’ is een knap uitgewerkte psychologische thriller, die je in één ruk wil uitlezen. Wulf Dorn bouwt de spanningsboog vakkundig op: spannende gebeurtenissen en onverwachte wendingen volgen elkaar in sneltempo op, en als lezer word je meermaals op het verkeerde been gezet. Erg interessant is de vraag naar welke gebeurtenissen effectief hebben plaatsgevonden, en wat het product is van Doro’s verwarde geest. Ook de schuldvraag speelt een prominente rol: stukje bij beetje herinnert Doro zich haar eigen rol bij de dood van haar broertje. ‘Mijn zwarte hart’ overtuigt als psychologische roman en als thriller, en die combiantie levert een geslaagd verhaal op.

Lees een stukje

‘Hallo? Wie is daar?’ Mijn stem klonk bibberig en huilerig en daar schaamde ik me net zo voor als voor mijn naaktheid. Maar ik kon niet anders. ‘Zeg eens wat!’ Nu stond deze figuur recht voor mijn hokje en sloeg met zijn vuist op de deur. Ik gilde het uit van schrik en wierp me in een beweging tegen de binnenkant van de deur. Die had maar een smalle grendel en was ook niet echt stevig. Als Kai bij me binnen zou komen, zou ik me … Nee! Het was Kai niet, protesteerde mijn verstand. Maar toen kort daarna vingernagels aan de houte deur krabden, brak er iets in mij. Ik verloor mij zelfcontrole, schreeuwde, huilde, raasde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.95
clara
22/10/2013
0

De cover, schrijfster en titel op het prentje zijn helemaal anders dan de 'korte inhoud'.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren