Cover van boek De keerzijde van de keizer
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2012 | 399 pagina's
ISBN: 9789401401708

De keerzijde van de keizer

Diedric, alias Tjerk de Fries, een bastaardzoon van Karel de Grote, krijgt van zijn moeder een al even geheimzinnige als gevaarlijke opdracht: hij moet de nieuwe keizer, Lodewijk, om het leven brengen.
In zijn pogingen om dichterbij Lodewijk te komen, leert hij allerlei mensen kennen die Karel de Grote gekend hebben. Zo ontstaat een levendig portret van de grote keizer, die zowel een verbluffend strateeg en liefhebbende vader was, maar ook een genadeloos onderhandelaar, die plunderde en moordde in naam van God.
Als Tjerk een goedbewaard geheim ontdekt, raakt hij in een lastig parket.

Vergeet alle geschiedenislessen over Karel de Grote en zijn strijd tegen de Saksen, en lees De keerzijde van de keizer! Agave Kruijssen las ongeveer alles dat er bestaat over Karel de Grote en dat merk je. Dit is een kleurrijk en levensecht portret van de keizer. Behalve over zijn talrijke veldslagen, lees je hier ook over zijn hofhouding, zijn familieleven en zijn karakter. Na het lezen van dit boek kijk je beslist anders naar de geschiedenis.

Lees een stukje

Hier zit ik dan, de jongste bastaardzoon van keizer Karel de Grote, opgesloten in een bedompte cel. Niemand had mogen weten wie ik ben, maar nu is het te laat. Ik klamp me vast aan de schrijftafel. Er ligt perkament, er ligt een ganzenpen met een mesje ernaast en er staat inkt. Opeens weet ik wat me te doen staat. Die pen is mijn enige en laatste wapen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Wolf
29/06/2014
0

Dit boek beschrijft serieus dingen als hoe de blaadjes van de bomen vallen. SAAAI

Hannekest
22/03/2013
0

Geweldig boek. Door de vele personages soms een beetje moeilijk te volgen, maar achterin staat een lijst met een wie-is-wie.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren