Cover van boek Negen open armen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2004 | 250 pagina's
ISBN: 9045100924

Negen open armen

Fing verhuist keer op keer met haar vader, grootmoeder (oma Mei), vier broers en twee zusjes, Muulke en Jes. Haar moeder is kort na de geboorte van het jongste zusje overleden. Het is 1937: voor dit grote Limburgse gezin valt het niet mee om rond te komen, vooral ook omdat de vader een man is van 12 ambachten en 13 ongelukken.
Ze komen in een oud vervallen huis terecht, vlakbij een kerkhof, dat ze 'Negen Open Armen' noemen.
Fing gaat samen met haar zusjes op zoek naar de geschiedenis van het huis en doen een lugubere ontdekking: ze vinden in de kelder een grafsteen met een geheimzinnige inscriptie. Is het huis echt vervloekt en kan de vloek worden doorbroken?

Een bijzonder en ook spannend verhaal over een gezin dat in armoede leeft, in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Je wordt meegezogen in een ontdekkingstocht naar het verhaal van de vroegere bewoners, een verhaal over zwervers, gifmengers en een verboden liefde!

Lees een stukje

Muulke haalde haar schouders op. 'Dat ik het een keertje mis had wil nog niet zeggen dat ik het altijd mis heb. Oma Mei doet raar. Ze schrobt 's nachts grafstenen en zegt dat ze het bed verbrand heeft, terwijl het hier staat.'
'Misschien heeft ze zich bedacht.'
'Áls dat zo is,' zei Muulke, 'waarom heeft ze dan gezegd dat alles verbrand is? En waarom verstopt ze het dan hier, in plaats van het in de kelder op te slaan? En waarom...'
Maar wat ze nog meer wilde vragen heb ik nooit geweten, want op dat moment klonk een ijzingwekkende kreet.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.954545
Anoniem
10/01/2022
0

Het begin vond ik nogal moeilijk om te lezen en het ging niet vlot, omdat ik het eigenlijk een beetje saai vond ? maar daarna besefte ik dat het nog redelijk tof was !?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren