Cover van boek De Wonderlingen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2016 | 645 pagina's
ISBN: 9789401433815

De Wonderlingen

Londen, 1766. De 12-jarige Billy raakt volledig in de ban van het theater. Wanneer hij zich jaren later over een vondeling ontfermt, wordt hij de stamvader van een hele generatie acteurs.
Londen, 1990. De 13-jarige Joseph ontvlucht zijn kostschool, richting oom Albert. Als overtuigde eenzaat is Albert niet zo gelukkig met jeugdig bezoek, zeker niet wanneer Joseph om de haverklap kritische vragen stelt over zijn afkomst. Aangezien oom Albert niet erg hulpvaardig is, besluit Joseph het mysterie zelf te ontrafelen. Langzaam ontdekt hij dat z’n leven op mysterieuze wijze met dat van Billy verweven is.

Brian Selznick schreef eerder al De uitvinding van Hugo Cabret, dat door Martin Scorsese verfilmd werd.
De Wonderlingen stelt opnieuw niet teleur: pagina’s vol schitterende zwart-wit illustraties en kortere tekstfragmenten. De vele cliffhangers en onverwachte wendingen garanderen een spannende leeservaring, zodat de roman nog aan aantrekkingskracht wint. Een wonderbaarlijk verhaal.

Lees een stukje

Midden in de nacht kwam de geest terug. Dat dacht Joseph tenminste. Hij werd wakker van geluiden en hij wist zeker dat die van de zolder kwamen. In de rest van het huis was het stil, en daarom sloeg hij een deken om zijn schouders, trok zijn schoenen aan, stak een kaars aan en ging op onderzoek uit. Met bonzend hart klom hij het volgepakte laddertje op en deed de zolderdeur open. ‘Hallo?’ fluisterde hij. Geen antwoord.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.72222
3.7/5 9 stemmen
bent Lapiere
27/11/2023
1

ik vind het niet mooi. SORRY

oom albert
27/11/2023
5

leuk boek 

Leart Serifi
08/11/2022
0

Lievelingsboek!

Joke Borghgraef
27/08/2018
0

Het is een super mooi boek methele mooie tekeningen. Ik dact eerst dat het gewoon een prentenboek was maar toen zag ik dat er ook nog wel wat tekst was. Dat was nogal een opluchting. Ik vindt het zeker een aanrader. Zeker voor mensen die graag eens een traantje wegpinken bij het lezen.

lindevdh
04/05/2018
0

lievelingsboek!

Ward Van Campenhout
31/03/2018
0

een supertof boek vol mysterieuze raadsels en een tof boek tussen de getekende geschiedenis en de geschreven heden

jessica de vries
03/02/2018
0

Dit boek is zo mooi. De tekeningen zijn mooi. Het verhaal is mooi geschreven. Je wilt gewoon doorlezen. Het eerst helft zijn tekeningen en dan het verhaal. En dan nog wat laatste tekeningen. Echt een aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren