Cover van boek Hele verhalen voor een halve soldaat
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2020 | 277 pagina's
ISBN: 9789021414713

Hele verhalen voor een halve soldaat

Het is oorlog, maar die gaat niet lang meer duren. Oudstebroer moet alleen nog even naar het front. En daarna moeten alle andere broers ook gaan. Allemaal moeten ze voorbij de Grenswacht in de woestijn, die hen om een gift vraagt. De broers betalen met een verhaal. Ze doen dat niet zomaar. Ze hebben een plan.

In dit boek staan de verhalen die de broers aan de grenswacht vertellen, telkens met bijzondere illustraties bij. Het eerste verhaal - over Ninetta, het dorp en de pasteien - vergeet je nooit. Een ander verhaal gaat over een wel heel bijzonder trucje van een marionettenspeler en zijn moeder. De verhalen zijn sfeervol en een beetje onheilspellend, ze spelen zich af in mysterieuze landen en gaan vaak over de dood, woede, jaloezie en de liefde. En altijd sluimert in de verte die oorlog.

Lees een stukje

Aan het eind van een stoffige vlakte, waarop niets overeind stond, waar alleen maar zand langs je oren schroeide alsof het brand was, zag Oudstebroer een driehoekje naast een horizontaal streepje. Het driehoekje bleek een flink uit de kluiten gewassen tent. Het streepje groeide uit tot een balk die de weg versperde.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1
18/01/2024
0

erg slecht

Ditte
03/10/2023
0

echt heel leuk

arne
21/04/2022
0

Slecht.

 

Wim Van de Vloed
21/04/2022
1

Ik vond het een slecht boek. Het was moelijk te lezen, te lang en het einde was matig.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren