Cover van boek Between
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2012 | 349 pagina's
ISBN: 9789047516767

Between

Liz lijkt het helemaal voor elkaar te hebben: ze is mooi, rijk, populair... Maar op haar achttiende verjaardag ontdekt ze dat ze daar niets meer aan heeft. Ze is dood en moet er als geest achter proberen te komen hoe het zo ver is kunnen komen.

Er zitten grote gaten in het geheugen van Liz. Ze weet dus net zo weinig van wat er met haar gebeurd is als jij. Door een spannende mix van herinneringen en scènes uit de werkelijkheid na haar dood zie je dat het meisje vaak onuitstaanbaar was. En toch kan je als lezer niet anders dan medelijden voelen voor de arme Liz. Tot alle puzzelstukken uiteindelijk op hun plaats vallen...

Lees een stukje

Met uitzondering van Richie kan ik niet echt contact maken met iets tastbaars. Maar het is wél een ouijabord; ik zou het kunnen proberen. Ik weet dat het gewoon een goedkoop bordspel is - Josie heeft het waarschijnlijk in een speelgoedwinkel gekocht - maar in één opzicht heeft ze gelijk: het klopt dat er heel veel dingen zijn die niemand begrijpt over het leven - of over de dood.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.23077
leen gilis
29/02/2016
0

Ik vond dit een heel goed boek! Er zit spanning en ook een beetje humor in. Ik verwachte dat het een griezelverhaal zou zijn, maar het boek was helemaal niet eng. De cover had me een beetje misleid. Maar ik vond dit boek wel heel goed en las het in 3 dagen uit. Jessica Warman kan goed schrijven. 'Between' vond ik net iets beter dan 'Duister spel.' Maar dat is mijn mening. Ik raad het boek zeker aan om te lezen!

Rayana
22/10/2015
0

Between
Ik raad jullie een mooi boek Between van Jessica Warman aan. Dit is een schitterend verhaal, het spannendste dat ik ooit heb gelezen. Het heeft de nodige spanning. Ik leefde mee met Elizabeth Valchar. Het gaat over een mooi, populair en rijk meisje dat op haar achttiende verjaardag dood in het water wordt gevonden. Ze gaat van al haar herinneringen een puzzel maken om te begrijpen hoe ze stierf.
Het boek is mooi opgebouwd en heeft een onverwacht einde. Het verhaal is makkelijk om te lezen en volgen, er zijn geen moeilijke woorden of lange zinnen. Het is een boek dat ik niet weg kon leggen. Dit is ook een verhaal dat wel eens in het dagelijks leven voorkomt, het gebeurt dat er jongeren worden vermoord.
Ik ben dus heel tevreden dat ik dit boek heb gelezen en hoop dat anderen dat ook zullen doen.

quiberon
04/12/2014
0

Suuuuuuuuuupermooi boek!
Zeker een aanrader !!

jessica de vries
19/11/2014
0

ik heb dit boek wel 3 keer meegenomen uit de bieb. maar heb hem pas de 3e keer pas gelezen.
wauw! wat een goed boek, je word er helemaal ingezogen. eerst las is maar 1 hoofdstuk. maar internet lag eruit. dus toch maar even lezen.
er zit een goed verhaal in. wel veel flashbacks maar je raakt niet verdwaalt in het verhaal. verder zit een goed plot in. je wilt weten wat liz en alex hun verbinding is. en wie liz wat aangedaan.

Sophie Joye
30/12/2013
0

Dit boek was heel spannend en zeker aan te raden! Er was geen moment dat je je verveelde. Ik vond de liefde tussen Liz en Richie echt mooi. De band tussen hen was echt fenomenaal! Ik vraag me wel nog altijd af waarom Liz pijn heeft aan haar voeten , maar dat blijft een mysterie denk ik.

Larissa
23/10/2013
0

Ik werd van begin tot eind meegezogen in het verhaal. Het begin is meteen spannend wanneer Liz op haar achttiende verjaardag feest viert op het jacht van haar ouder samen met haar zes beste vrienden. Ze wordt wakker van gebonk en wanneer ze gaat kijken ziet ze zichzelf in het water, haar voet klemt tussen de steiger en het jacht. Daarna verandert haar leven compleet. Ze herinnert zich niets meer. Samen met Alex, ook een geest, gaat ze terug in haar herinneringen om te ontdekken wie haar vermoord zou kunnen hebben. Het is een enge gedachte om te weten dat één van haar dierbaren zoiets zou doen maar het is onmogelijk dat ze zelf viel, bovendien kon ze goed zwemmen dus dat was uitgesloten. Alsof dat nog niet genoeg was, moesten ze ook uitvinden wie Alex had aangereden en vluchtmisdrijf had gepleegd. Zoals je ziet zit het boek vol verassingen, zeker een aanrader!

Catherine VdB
17/03/2013
0

Het boek 'Between' van Jessica Warman is een echte aanrader. 'Between' is een thriller over leven en dood, vriendschap en liefde die je zeker eens moet gelezen hebben.
Het verhaal gaat over Liz die voor haar 18e verjaardag een feestje mag geven met haar 6 beste vrienden op de jacht van haar ouders. ‘s Morgens ontdekt ze als geest haar eigen lijk in het water. Haar geheugen zit vol gaten, maar samen met Alex, een jonge die al eerder gestorven is, gaat ze op zoek naar wat er nu echt gebeurd is die nacht. Ze ontdekt dat niemand - zelfs zij niet -zo onschuldig is als eerst lijkt.
Het boek zit vol spanning en mysterie wat het een echte pageturner maakt. Ook al telt het boek 350 pagina’s, toch leest hij erg vlot en zit het boordevol spanning. Je zou misschien denken dat het boek voorspelbaar wordt, maar dat is zeker niet het geval. Telkens als je denkt te weten wat er de avond van Liz’ haar dood is gebeurd, komt er weer een onverwachte wending waarmee je terug vol vragen zit.
Ik verwachtte best veel van dit boek, en het boek heeft mijn verwachtingen zeker overstegen. Dit boek behoort vanaf nu tot mijn favorieten.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren