Cover van boek Galgenmeid
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2010 | 496 pagina's
ISBN: 9789022323663
Dit boek staat in de lijst Winnaars Leesjury

Galgenmeid

Einde 16de eeuw. Dievegge-in-opleiding Gitte Niemandsdochter struint in de levendige Antwerpse binnenstad rond. Haar louche zaakjes gaan goed, tot ze tijdens het stelen betrapt wordt. Ze kan zichzelf van de galg redden door de onderbaljuw wijs te maken dat ze Spaans bloed heeft. Daarop wordt ze als spionne naar het hof van de hertog van Almendraje gestuurd. In Sevilla raakt ze snel gewend aan de Spaanse levensstijl, haar rijke familie en de knappe don Domingo. Gitte neemt haar spionageopdracht dan ook niet al te ernstig. Maar daar nemen haar opdrachtgevers geen genoegen mee …

Net als voorganger Jonkvrouw ademt elke pagina van deze klepper een authentieke sfeer uit - of het verhaal zich nu in de donkerste Antwerpse steegjes afspeelt of in adellijke Spaanse kringen. De auteurs verweven heel wat historische informatie in hun verhaal, maar Galgenmeid is verder bovenal een spannend en oprecht relaas van een ontwapenend meisje, dat ondanks alle tegenslagen moet zien te overleven. Gitte is een van die zeldzame papieren personages die écht tot leven komen en die je – ondanks haar donkere kantjes – meteen in je hart sluit.

Lees een stukje

Blijf staan,’ hoor ik Jacobus Croes schreeuwen, ‘in naam der wet en goede orde!’
Maar ik luister niet naar de naam der wet. En al evenmin naar die van de goede orde. Ik loop tientallen meters ver het ijs op. Af en toe hoor ik het kraken, maar ik blijf verder lopen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.6
Lore Dreesen
12/09/2020
5

Het is zo'n mooi boek met een prachtig verhaal en ook de moraal van het verhaal is prachtig. Ik was al verkocht.

Rose L. Liberi
30/05/2016
0

Het boek is geweldig! Iedereen die hem al eens heeft gelezen zegt me hetzelfde; prachtig! Het is zo meeslepend dat je moet lezen van jezelf, en dat je wanneer je niet meer leest je nog verder leeft in die tijd.

boeken verslaafd
20/03/2016
0

prachtig boek!!!

Leesbeest
29/11/2014
0

Echt een mooi boek. Het was wel heel dik maar daar kon ik mee leven.

Gwen
28/11/2012
0

Het was een zeer mooi boek. Zeker een aanrader voor diegenen die houden van een verhaal vol avontuur en romantiek met toch een vleugje historie en wreedheid van vroeger.

jorinde
26/10/2012
0

Ik heb het boek een tijdje geleden gelezen, en 'Jonkvrouw' ook. Ik vind het beide reuzegoede boeken en ik hoop dat er nog een paar nieuwe komen zo, want die wil ik dan echt wel lezen!!

lucas
26/03/2012
0

Ik wil het zeer graag lezen.
want onze juffrouw las ooit een stukje voor en ik wou het dan onmiddelijk lezen.

Karen Lemmens
21/11/2011
0

Prachtig en spannend boek. Laat je niet bang maken door het aantal pagina's, eens je door de eerste 200 bladzijden bent, lees je het werkelijk in één ruk uit. Je moet alleen een beetje volhouden, want het is werkelijk de moeite waard!

boeken nerd
23/10/2011
0

Een heel leuk boek, erg spannend en verslavend

anki
12/09/2011
0

Prachtige roman die zich moeiteloos laat verslinden... Wees gewaarschuwd: eens je begint te lezen, leg je 'Galgenmeid' niet meer neer.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren