Cover van boek Bunkerdagboek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Harmonie | 2014 | 224 pagina's
ISBN: 9789076168883
Dit boek staat in de lijst Dagboeken

Bunkerdagboek

Als Linus een blinde man wil helpen, wordt hij bewusteloos geslagen en ontvoerd. Hij wordt wakker in een ruimte, ergens diep onder de grond. Op vaste tijden komt er een lift naar beneden. De eerste keer zit er niets in, maar op de tweede dag van zijn gevangenschap blijkt er een klein meisje in te zitten. Ook zij is ontvoerd. Na haar worden er nog meer mensen naar beneden gestuurd. Sommigen zijn er erg slecht aan toe. Niemand begrijpt wat er gebeurd is en hoe het verder moet. Een ding is duidelijk: er lijkt geen enkele mogelijkheid om uit de ondergrondse bunker te ontsnappen.

In deze spannende thriller zijn de gevangenen volkomen overgeleverd aan de macht van de onbekende ontvoerder. Waarom nam hij hen gevangen? Wat wil hij? Waarom straft hij hen zo meedogenloos? De groep bestaat uit zes heel verschillende mensen, van de 9-jarige Jenny tot en met de ruim 80-jarige, doodzieke Russell. Ze moeten samenwerken om te overleven. Maar kunnen ze dat?

Lees een stukje

Maar goed, de lift kwam naar beneden.
De deur ging open.
Hij was niet leeg.
Er stond een hond in.
Ik heb in mijn tijd heel wat enge honden gezien, maar deze... God... dit was heel wat anders. Een dobermannpincher. Zo'n grote lelijke. Donkerbruin, bijna zwart. Gestrekt hoofd, kleine puntige oren, krachtige schouders. Mager, knokig, half uitgehongerd. Brandende ogen, ontblote tanden, grauwende zwarte lippen.
We stonden allemaal stokstijf.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.357145
Anoniem
16/04/2024
0

Een beetje zielig maar wel tof. Lees het en je vergeet het nooit.

Anoniem
13/10/2023
0

Slecht boek, ik ga het nooit meer lezen en in de prullenbak gooien.

Kristina
19/09/2022
5

jaaa, lees dit boek, het is het echt waard!! volgens mij heb ik wel tien keer bijna zitten huilen

A
22/04/2021
5

leuk einde

Lisa
09/03/2021
4

Het boek Bunkerdagboek van Kevin Brooks gaat over een jongen genaamd Linus die de hoofdrol speelt en die schrijft in zijn dagboek. Linus leeft op het straat maar komt wel uit een rijk gezin. Hij ziet op een gegeven moment een blinde man en wilt hulp bieden na lang getwijfeld te hebben omdat hij het wat raar vond, maar na toch geholpen te hebben belandt hij plots in een bunker met 6 kamers helemaal alleen. Na een tijdje komen er altijd meer en meer personen bij zoals een klein meisje, een verslaafde, iemand met een tumor, iemand die zichzelf de mooiste vindt, een pervers iemand en natuurlijk Linus zelf. Allemaal op een andere tactiek ontvoerd. Het is een bunker met alleen maar 1 uitweg namelijk de lift. Soms kunnen ze er een briefje inleggen wat voor voedsel ze willen, maar soms ook niet en moeten ze het maar zonder kunnen. Natuurlijk proberen ze van alles om maar te kunnen ontsnappen maar de mysterieuze ontvoerder is ze te slim af en speelt spelletjes met hun. Hij kan namelijk ook alles zien en horen wat er in de bunker gebeurt. Dus wie maar iets probeert krijgt straffen en daar is de ontvoerder niet vies van… maar zal het hun lukken om te kunnen ontsnappen?

Het boek is spannend en leest vlot dus voor lezers die toch wel van spannende boeken houden en het lezen rap beu zijn is dit boek zeker een aanrader. Je maakt kennis met verschillende personages en wat zij allemaal doen in het leven toen ze vrij waren maar ook hoe ze doen nu ze vast zitten en dat vind ik persoonlijk leuk om te lezen en het houd je ook aandachtig bij het verhaal. De auteur Kevin Brooks heeft ook goeie karakters (personages) genomen om het verhaal compleet te maken en het goed in 1 geheel gebracht. Dus zijn dat positieve elementen.

Iets mindere dingen vond ik dat het soms een beetje te veel aan het afwijken was van het spannende verhaal en dat het voor mij persoonlijk weggelaten kon worden. Gewoon omdat mijn aandacht niet echt werd aangetrokken.. Soms moest ik een paar zinnen herlezen om het dan wel te snappen omdat sommige zinnen/stukken ingewikkeld waren geformuleerd. Maar na 2 keer lezen snap je het dan wel. Het einde was wel echt verschieten omdat je het niet verwachtte en dat je met een raar gevoel het boek gestopt bent en denk je verder waarom het zo is geëindigd. Dit is waarschijnlijk ook bewust gedaan van de auteur. Maar vond het persoonlijk stom geëindigd, wat jammer is…

Over het algemeen was ik super blij met mijn keuze om dit boek te lezen en is het ook echt een aanrader voor de lezers die graag iets spannend lezen. Voor je het doorhad zat je 20 pagina’s verder wat ik super vind aan een boek, dit wil dan denk ik zeggen dat je het een leuk boek vond dat het zo rap las. Een mooi geheel maar waar heel soms iets mocht weggelaten worden maar dat is maar een klein minpuntje… Dus naar mijn mening, zeker lezen!

Lisa
08/03/2021
4

Het boek Bunkerdagboek van Kevin Brooks gaat over een jongen genaamd Linus die de hoofdrol speelt en die schrijft in zijn dagboek. Linus leeft op straat maar komt wel uit een rijk gezin. Hij ziet op een gegeven moment een blinde man en wilt hulp bieden na lang getwijfeld te hebben omdat hij het wat raar vond, maar na toch geholpen te hebben belandt hij plots in een bunker met 6 kamers helemaal alleen. Na een tijdje komen er altijd meer en meer personen bij zoals een klein meisje, een verslaafde, iemand met een tumor, iemand die zichzelf de mooiste vindt, een pervers iemand en natuurlijk Linus zelf. Allemaal met een andere tactiek ontvoerd. Het is een bunker met alleen maar 1 uitweg namelijk de lift. Soms kunnen ze er een briefje inleggen wat voor voedsel ze willen, maar soms ook niet en moeten ze het maar zonder kunnen. Natuurlijk proberen ze van alles om maar te kunnen ontsnappen maar de mysterieuze ontvoerder is ze te slim af en speelt spelletjes met hun. Hij kan namelijk ook alles zien en horen wat er in de bunker gebeurt. Dus wie maar iets probeert krijgt straffen en daar is de ontvoerder niet vies van… maar zal het hun lukken om te kunnen ontsnappen?

Het boek is spannend en leest vlot dus voor lezers die toch wel van spannende boeken houden en het lezen rap beu zijn is dit boek zeker een aanrader. Je maakt kennis met verschillende personages en wat zij allemaal doen in het leven toen ze vrij waren maar ook hoe ze doen nu ze vast zitten en dat vind ik persoonlijk leuk om te lezen en het houd je ook aandachtig bij het verhaal. De auteur Kevin Brooks heeft ook goeie karakters (personages) genomen om het verhaal compleet te maken en het goed in 1 geheel gebracht. Dus zijn dat positieve elementen.

Iets mindere dingen vond ik dat het soms een beetje te veel aan het afwijken was van het spannende verhaal en dat het voor mij persoonlijk weggelaten kon worden. Gewoon omdat mijn aandacht niet echt werd getrokken. Soms moest ik een paar zinnen herlezen om het dan wel te snappen omdat sommige zinnen/stukken ingewikkeld waren geformuleerd. Maar na 2 keer lezen snap je het dan wel. Het einde was wel echt verschieten omdat je het niet verwachtte en dat je met een raar gevoel het boek gestopt bent en denk je verder waarom het zo is geëindigd. Dit is waarschijnlijk ook bewust gedaan van de auteur. Maar vond het persoonlijk stom geëindigd, wat jammer is…

Over het algemeen was ik super blij met mijn keuze om dit boek te lezen en is het ook echt een aanrader voor de lezers die graag iets spannend lezen. Voor je het doorhad zat je 20 pagina’s verder wat ik super vind aan een boek, dit wil dan denk ik zeggen dat je het een leuk boek vond dat het zo rap las. Een mooi geheel maar waar heel soms iets mocht weggelaten worden maar dat is maar een klein minpuntje… Dus naar mijn mening, zeker lezen!

V
01/12/2020
5

Echt een goed boek. Heel spannend, een aanrader.

Annabelle
11/03/2019
0

De laatste bladzijden... verder een spannend boek. ik heb het boek net uit en die laatste bladzijden waren om te huilen! Wil je weten waarom die laatste bladzijden zo speciaal waren?
Lees het boek en je komt het te weten...
Wel een aanrader voor mensen die tegen een stootje kunnen!

Davina vermeersch
06/03/2018
0

Het is een heel spannend boek. Met een avontuurlijk verhaal. Het is wel zielig dat jenny (9 jaar) zoiets moet meemaken.

Delphine
04/03/2018
0

Bunkerdagboek is een boek vol spanning, avontuur en mysterie. Je wordt meteen meegezogen in het verhaal! Het ene mysterie is nog niet eens opgelost en er komt al een ander mysterie opduiken! Toen ik het boek las ging ik helemaal mee op in het verhaal! Een echte aanrader!

majidboek
16/10/2014
0

super leuk boek

Wat vind JIJ?

Aantal sterren