Cover van boek Lieg voor mij
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Manteau | 2012 | 271 pagina's
ISBN: 9789022327319
Dit boek staat in de lijst Racisme

Lieg voor mij

Skylar Thompson wordt door de politie ondervraagd. Haar vriend Jimmy wordt verdacht van een gruwelijke moordpoging op twee immigranten.
Skylar was ongevraagd getuige van de aanval en weet niet wat ze moet doen: zwijgen of de waarheid vertellen? Toen haar moeder stierf was Jimmy immers haar redder, haar steun en toeverlaat.
Jimmy’s beste vriend en medeplichtige, Sean, worstelt dan weer met zijn eigen morele dilemma’s. Hij krijgt strafvermindering in ruil voor een getuigenis tegen Jimmy.

Een confronterend verhaal dat de consequenties van discriminatie en rassenhaat toont, en de verschrikkelijke gevolgen. Je volgt het verhaal door de ogen van verschillende personages, waardoor je echt betrokken raakt bij Skylars hartverscheurende keuze. Caroline Bock daagt je uit om zelf een standpunt in te nemen.

Lees een stukje

Ik zag de honkbalknuppel door de lucht zwaaien. Ik hoorde het - krak. Je broer die tegen zijn achterhoofd werd geslagen. Krak. Ik hoorde het meer dan dat ik het zag. Dat is alles. Ik zweer het. Toen ging ik ervandoor. Ik trapte op het gaspedaal en stuurde de Mustang in de andere richting.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 3 stemmen
quiberon
17/07/2014
0

veel te verwarrend met al die personages.
Geen mooi boek !!

MelissaVdM
10/11/2013
0

Ik vind dit een zeer mooi boek. Het is soms wel moeilijk aangezien er meerdere personen zijn die in de ik-vorm praten maar je leert elk personage goed kennen. Het is ook heel spannend boek. Echt een aanrader.

Melissa Vanden Meersschaut
09/11/2013
0

Ik vind dit een zeer mooi boek. Het is soms wel moeilijk aangezien er meerdere personen zijn die in de ik-vorm praten maar je leert elk personage goed kennen. Het is ook heel spannend boek. Echt een aanrader.

Nightmates
05/11/2013
0

Een boek dat je moet begrijpen, als je dit boek niet begrijpt zal je het niet goed vinden.
Het einde mocht toch anders zijn misschien een beetje meer uitleg.

Melissa Vanden Meersschaut
04/11/2013
0

Ik vind dit een zeer mooi boek. Het is soms wel moeilijk aangezien eer meerdere personen zijn die in de ik-vorm praten maar je leert elk personage goed kennen.Het is ook heel spannend boek. Echt een aanrader.

Annabelle
16/03/2013
0

Het begin van het boek was niet zo super, maar naarmate je bleef doorlezen werd het zo spannend dat je niet meer wou stoppen tot je de volledige waarheid wist achter elk personage. Een echte aanrader voor al wie van spanning, verrassingen en onderzoeken houdt.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren