Cover van boek Suicide notes: waar maakt iedereen zich druk om...
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2010 | 211 pagina's
ISBN: 9789047702238

Suicide notes: waar maakt iedereen zich druk om...

Jeff ontwaakt op de gesloten psychiatrische afdeling van een ziekenhuis met verband om beide polsen. Een en ander heeft te maken met de nieuwe vriend Burke van zijn beste vriendin Allie. Want Jeff ziet Burke ook wel zitten en dat brengt hem danig in de war. Twee mede-patiënten helpen Jeff op hun manier: de grappige, maar zwaar suïcidale Sadie en Rankin, de sportheld van wie Jeff zijn ogen niet af kan houden...

De venijnige humor, de spannende en komische dialogen tussen Jeff en zijn psychiater, en de pikante stukjes af en toe, maken van Suicide Notes een origineel boek over een heftig thema.

Lees een stukje

'Gek worden kan iedereen,' antwoordde ze. 'Dat komt meestal gewoon doordat er iets fout zit in je bedrading. Maar zelfmoord willen plegen, dat is een verhaal apart. Ik bedoel, hoe erg moet je jezelf wel niet haten om jezelf om zeep te willen helpen?'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.6
4.6/5 5 stemmen
Nina De Buck
10/03/2021
4

Zakelijke gegevens: Het boek bevat 211 pagina’s en is uitgegeven door de uitgeverij Lemniscaat. De schrijver van het boek is Michael Thomas Ford. Het genre van het boek is Drama. Oorspronkelijk is dit boek een Engelstalig boek. De versie dat ik las is vertaald in het Nederlands door Lydia Meeder. 

Korte samenvatting:

Jeff is het hoofdpersonage van het verhaal. Hij wordt op nieuwjaarsdag wakker in de gesloten psychiatrie. Hij probeerde de avond voordien zijn polsen over te snijden. In het verhaal word je meegenomen naar de afdeling in het ziekenhuis en hoe Jeff daar begeleid wordt. Ook krijg je een inzicht over de andere patiënten die daar liggen. Zoals bijvoorbeeld Sadie en Martha. Jeff heeft ook een hele goede vriendin genaamd Allie. Doorheen de verhaallijn zie je dat Jeff niet veel over haar vertelt of kwijt wilt. Sadie en Rankin zijn de personen waar hij in de afdeling het meest mee omgaat en ook mee praat. In het midden van het verhaal gebeurden er een paar rare en bizarre momenten. Deze lieten mij af en toe van de verhaallijn ontsporen en was ik even niet meer mee. Naar het einde van het verhaal ging het me Jeff veel beter. Hij had een T-Shirt met daar als opdruk op “vroeger was ik gelukkig, maar daar ben ik van genezen”. Deze quote heeft hem heel hard geholpen. 

Positieve elementen: 

Jeff was een heel vol karakter ik kon me goed inleven in zijn rol. Hierdoor kon ik super goed meevolgen in zijn verhaallijn en zijn traject om te genezen. Ik verwachtte veel van dit boek. Merendeels omdat het over zelfmoord gaat. Dit is een onderwerp dat me zwaar aan het denken zet. Mijn verwachtingen van het boek kwamen uit. Het was een heel interessant boek en het intrigeerde mij. 

Negatieve elementen:

De karakters van Sadie, Rankin en Martha vond ik eerder vlakke karakters. Er zat niet veel variatie in hun rol in het verhaal. Ik vond deze karakters eerder saai en ergens ook overbodig. In het midden van het verhaal kwamen er bepaalde scènes in die me heel erg in de war brachten. Hierdoor was ik een stuk in het verhaal kwijt en moest ik zoeken om mij terug te kunnen inleven in het verhaal. 

Eindoordeel:

Over het algemeen vond ik dit boek zeer interessant en heel erg leuk om te lezen. Ik had het gevoel dat het boek geschreven werd als een dagboek van Jeff over zijn tijd in de gesloten psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Je werd echt meegenomen in zijn traject. Dit vond ik heel erg pakkend om te lezen. Het genre zelfmoord/ drama vind ik een zeer interessant genre om over te lezen en meer te weten te komen over het hoofdpersonage. Over de overige karakters (zijn ouders, Allie, Sadie, Rankin, Marthe,...) vond ik eerder overbodig omdat deze niet veel en ook niet echt interessant in het boek aan bod kwamen. Ik denk eerder dat dit ook zo bedoeld was door de schrijver. Dat dit boek een vertaling is, was geen enkel probleem. Ik vond dit een zeer mooi boek om te lezen en ik was op bepaalde momenten zelfs ontroerd. Dit boek is een aanrader voor mensen die hier graag over lezen en die willen meegezogen worden in een sterk verhaal.

Ellen
20/03/2017
0

Dit boek is zeker de moeite om te lezen! Zelfmoord is een onderwerp dat niet al te veel besproken durft te worden. Het leest heel vlot en is zeker geschikt voor verschillende leeftijden.

alisa bracke
05/03/2017
0

Ik ben niet zo een lezer, maar van dit boek heb ik zeker genoten! Het boek leest vlot. Zeker een aanrader voor mensen die niet lezers zijn. Ik zal door dit boek zeker meer boeken uitproberen, ook van deze schrijver.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren