Cover van boek Getekend
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2015 | 199 pagina's
ISBN: 9789045117812

Getekend

Katja heeft een heftige jeugd gehad, met een psychisch zieke moeder en een vader en stiefmoeder bij wie ze nooit echt terecht kon. Na een zelfmoordpoging wil ze zelf naar een psychiatrisch ziekenhuis, waar ze eindelijk de therapie en de steun vindt die ze nodig heeft.

Evelien de Vlieger schreef dit boek samen met de echte Katja, die ondertussen volwassen is. Het zorgt voor alweer een knap Slash-verhaal: realistisch en hard, maar ook eerlijk en openhartig.

Lees een stukje

Zelfmoord klinkt ernstig, maar toen ik het begon te overwegen, voelde het aan als iets lichts. Ik ging al een jaar terug naar mijn moeder, en het was uitzichtloos. Stil zijn, ja, dat kon ik, maar wat loste dat op? Het leidde tot een machtsspel dat ik niet kon winnen – niet van mijn ziekelijke moeder, die hield wel van een spelletje. Dus toen het idee om uit het leven te stappen begon te rijpen, had ik eindelijk iets te doen. Ik had een plan! Ik ging zelfs een keer in de bibliotheek opzoeken hoe ik het kon aanpakken. Alle boeken die ik over het onderwerp vond, gingen over het verdriet bij de achterblijvers, maar dat gaf niet. Ik voelde opwinding, vrolijkheid bijna, voelde me vreemd genoeg weer leven.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen
Jante Van de Rostyne
28/02/2016
0

Ik vond het een zeer aangrijpend boek. Het las zeer vlot en was zeer interessant. Ik vond het einde heel positief en als het boek uit was dacht ik er nog even over na en dat vond ik er zo goed aan.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren