Cover van boek Ga niet naar Canada
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2014 | 199 pagina's
ISBN: 9789401415477

Ga niet naar Canada

Terwijl haar grootouders op reis zijn, zit Klaar moederziel alleen in hun appartement. Aanvankelijk om op de kat te passen en te oefenen voor het examen dactylografie, maar als Klaar een oud dagboek van haar grootvader vindt – uit de tijd dat hij in Canada verbleef, beleeft ze de schok van haar leven: “Mijn opa is verliefd op een meisje in dat schrift. En dat meisje is duidelijk niet mijn oma. Hij noemt haar darling en vraagt of hij haar mag kussen. In een bootje op een meer!” Helemaal verrassend wordt het als Klaar ontdekt dat haar lieve grootvader betrokken is bij een misdaad...

Net zoals in haar vorige adolescentenromans Blijven slapen en Brei met mij is hier een sterke persoonlijkheid aan het woord. Klaar is één van die figuren uit de jeugdliteratuur met een geheel eigen stem, iemand waar je maar moeilijk vat op krijgt: “‘Het is altijd wel iets met jou’, zegt mijn vader."
De Vlieger schrijft openlijk én eerlijk over liefde en verliefdheid, over de generaties heen. De scènes over de ontluikende liefde van haar grootvader tijdens zijn voorhuwelijkse affaire worden knap aan Klaars eigen leven gelinkt. Spannend wordt het wanneer Klaars grootvader bij een vermeende misdaad betrokken raakt. Het leidt tot een strak gecomponeerd einde, een waardige afsluiter!

Lees een stukje

Ik heet Klaar. Ik wed dat deze zomer een mijlpaal wordt. Hij is al begonnen, dus ik moet voortmaken.
Ik heb iets gedaan waar ik niet trots op ben. Ik las in een soort dagboek van mijn opa. Niet eens omdat het daar open en bloot lag, nee. Het lag ergens helemaal onder in een blikken doos, in een la, in een kast, in een kamer: zijn kamer. Mijn opa werd verliefd op een meisje in dat schrift. En dat meisje is duidelijk niet mijn oma. Hij noemt haar darling en vraagt of hij haar mag kussen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.25
3.3/5 4 stemmen
jessica de vries
16/08/2017
0

Dit boek leest heel makkelijk. Dus als je een leesdipje heb moet je dit boek lezen. Hij is wel leuk maar niet geweldig. Echt een tussendoor boekje.

????
24/10/2016
0

Ik begrijp het niet.

bronxh geempleey & more
24/10/2016
0

Het boek wordt niet aangeraden. Dus ik raad het ook niet aan. Thuglife

kakak
24/10/2016
0

echt een rot boek niet kopen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren