Cover van boek De bovenkamer van Jakob
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2011 | 199 pagina's
ISBN: 9789020995893

De bovenkamer van Jakob

Op een dag beslist Jakobs moeder dat het handiger is om altijd in de buurt van haar werk te zijn. En dus verhuizen ze naar Het Leliehof, het psychiatrische ziekenhuis waar ze directeur van is. Ze gaan in een vervallen huis wonen, op een domein vol donkere sparren, vervallen bruggetjes en verstopte Maria-grotten. Een vreemde omgeving voor een dromerige jongen als Jakob, die er meteen vriendschap sluit met de reusachtige patiënt Radboud en de ondernemende Mira.

De bovenkamer van Jakob speelt zich vooral af in – nouja – de bovenkamer van Jakob. Het is geen snel of ingewikkeld of bijzonder spannend verhaal. Maar de manier waarop Het Leliehof Jakob hoe langer hoe meer opslokt, is wel fascinerend. Samen met Jakob bots je op de verschillen tussen meisjes en jongens, tussen kinderen en pubers en tussen gezond zijn en gek zijn. Al zijn die verschillen niet altijd zo groot als je zou denken.

Lees een stukje

De volgende dag kwam Jakob door zonder na te denken. Hij had de slaapstand in zijn hoofd uitgebreid naar een ruimer hersengebied en het was gewoon een wonder dat hij nog íets kon denken en geen boterhammen met tandpasta at.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.666665
2.7/5 3 stemmen
Hanna
09/10/2013
0

Zalig boek!

29/02/2012
0

Tof boek!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren