Cover van boek Het grote kippenboek
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2024 | 75 pagina's
ISBN: 9789401485364
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: naar de natuur

Het grote kippenboek

De titel van dit boek - 'Het grote kippenboek' - overdrijft niet. Dit prentenboek over kippen is ontzettend groot! En getailleerd! Wie wist dat je zoveel over kippen kan leren? Kippen zijn bijvoorbeeld rechtstreekse familie van dinosaurussen. De eerste afbeelding van een kip werd gevonden in Egypte en stamt van 1400 voor Christus. Hanenkammen werden vroeger gegeten. Kippen plassen niet. En in Azië leven nog steeds wilde kippen. Kortom, tijdens het lezen van dit boek pik je menig interessante weetjes op.  

De prachtige prenten maken dit boek tot een waar kippenkunstwerk. 

(Ben je nog niet overtuigd? Na het lezen van dit boek weet je het wetenschappelijke antwoord op de vraag: 'Wat was er eerst, de kip of het ei?' Dat wil toch iedereen weten?) 

Lees een stukje

Mensen hebben stembanden om geluid te maken, maar kippen niet. Net als alle andere vogels hebben ze een syrinx: een orgaan dat als een soort trommeltje onder aan de luchtpijp zit. Door te ademen ontstaan er trillingen en brengen ze geluid voort. En wat voor een geluid, echte kletskousen zijn het, geen seconde houden ze hun bek. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 4 stemmen
Anoniem
22/04/2024
1

🐔tok tok tok🐔

Anoniem
18/04/2024
5

Zo cool man, echt fantastisch! 

17/04/2024
0

wow wat een topboek

17/04/2024
5

super

Wat vind JIJ?

Aantal sterren