Cover van boek Mythenatlas : machtige kaarten en magische monsters, helden en goden uit twaalf mythische werelden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh-Sijthoff | 2023 | 86 pagina's
ISBN: 9789021037905

Mythenatlas : machtige kaarten en magische monsters, helden en goden uit twaalf mythische werelden

De Griekse mythen ken je misschien al. Maar ken je er ook uit de Slavische wereld? Of uit Japan? Of de Azteekse mythes en de Yanomami-wereld uit Zuid-Amerika? Dit boek is een atlas vol kaarten die jij nodig hebt om twaalf mythologische werelden door te reizen. De kaarten tonen je hoe mensen vroeger naar de wereld keken. Op reis in dit boek ontmoet je allerlei soorten goden, helden, monsters en mythische wezens. Wie weet kruisen er zelfs een paar weerwolven en geesten je pad!

Elke wereld krijgt een korte inleiding en een stamboom met daarop de belangrijkste figuren en hoe ze zich tot elkaar verhouden. De bijzondere illustraties maken die ingewikkelde constructies in één oogopslag duidelijk. Daarna krijg je telkens een mythisch verhaal, een wist-je-datje én een overzicht van enkele belangrijke voorwerpen. Een boeiende reis doorheen landen, culturen en geschiedenis!

Lees een stukje

Vernietiging is heel belangrijk in hindoeïstische mythen. Regelmatig krijgen goden de onbedwingbare behoefte om de wereld te verwoesten met een grote oorlog, en daarna beginnen ze weer van voren af aan. Wat een boel werk, zou je zeggen, maar hierdoor ziet de wereld er telkens weer gloednieuw uit.
Er zijn meer dan 330 miljoen hindoegoden. Dat wordt een lekker druk familiefeestje.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren