Cover van boek Geheimen van de doden : mummies en andere grafrituelen van over de hele wereld
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2022 | 57 pagina's
ISBN: 9789000380336

Geheimen van de doden : mummies en andere grafrituelen van over de hele wereld

In dit boek leer je over de levens van onze voorouders, over mummies en allerlei andere manieren waarop mensen vroeger hun doden behandelden. Je ontdekt het antwoord op heel wat vragen: waar woonden onze voorouders? Hoe komt het dat ze lichamen zo goed konden bewaren? Waar zijn al die begraafplaatsen gevonden? Wat vertellen de voorwerpen die gevonden werden ons over het leven van toen?

Dit boek is een schat aan informatie voor iedereen met een hart voor archeologie en geschiedenis. In een dubbele pagina kom je heel wat te weten over een aantal bekende doden (Toetanchamon, de burgers van Pompeï, Ötzi de ijsmummie) en heel wat onbekende doden (de man van Tollund, Vrouwe Xin Zhui). De begrippenlijst achteraan helpt je waar nodig moet moeilijke woorden. Duik mee de geschiedenis in!

Lees een stukje

Al eeuwenlang worden de levenden gefaschineerd door de gemummificeerde doden. Rijkelui uit de Victoriaanse tijd hielden zelfs 'uitpakfeestjes' waarbij mensen samenkwamen om te zien hoe Egyptische mummies ontdaan werden van hun windels. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3
fleur
23/06/2023
3

Leuk boek en informatief

alex
10/02/2023
5

Het beste boek ooit!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren