Cover van boek Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2016 | 200 pagina's
ISBN: 9789000350902

Het rariteitenkabinet : ontdekken en verzamelen van de wonderen der natuur

Dit is een boek voor de verzamelaars en wetenschappers in wording. Heb je op je kamer een verzameling schelpen? Koester je een gevonden haaientand of droom je ervan om eens een echt fossiel te vinden? Dan heb je natuurlijk een plek nodig om al je vondsten te bewaren. Hoe je die plek kan creëren, en hoe je je verzameling met voorwerpen uit de natuur kan aanvullen, legt dit boek je uit.
Een wetenschappelijke houding begint met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een onderzoeksgeest. Meer heb je eigenlijk niet nodig om je eigen rariteitenkabinet te maken.

Dit is een boek voor de verzamelaars en wetenschappers in wording. Een wetenschappelijke houding begint met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een onderzoeksgeest. Meer heb je eigenlijk niet nodig om je eigen rariteitenkabinet te maken.

Lees een stukje

Mensen leggen dit soort verzamelingen al meer dan tweeduizend jaar aan. In de oudheid bewaarden ze die collecties in tempels. Zo zou de tempel voor de godin Astarte in de oude stad Carthago vol gelegen hebben met vreemde dingen, waaronder de huid van een chimpansee. In de tempel voor Asclepius in Sicyon lag een walvisbot, en in een tempel in Napels een schedel van een olifant.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 3 stemmen
Abel Lervant
05/01/2022
4

Het is een heel tof, interessant, mooi,.. boek en ik ben blij dat ik het gelezen heb! Ik vind het ook leuk dat je foto's van de mensen ziet in het boek en er ook een foto van hun kabinet erbij.

22/11/2021
5

Het is een heel leuk boek en zeker een aanrader??

ruben
23/03/2018
0

dat boek is heel leuk omdat het in de bib stond

Wat vind JIJ?

Aantal sterren