Cover van boek Alexander Von Humboldt
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Clavis | 2021 | 28 pagina's
ISBN: 9789044839913

Alexander Von Humboldt

In de negentiende eeuw is Alexander von Humboldt een echte avonturier binnen de wetenschap. Zijn expedities leiden hem over de hele wereld en het avontuur en de wetenschappelijke ontdekkingen zijn nooit veraf.

In dit informatieve prentenboek kom je alles te weten over Alexander von Humboldt. Je leert bij over de belangrijke ontdekkingen die hij deed. Bovendien word je op elke pagina uitgedaagd om de wetenschapper in jezelf aan te spreken door bijvoorbeeld een tijdband te maken, een boom te meten of dingen zelf op te zoeken. Het boek is dus veel meer dan een informatief boek. Het zet jou ook op weg om de beste wetenschapper te worden die je kan zijn!

Lees een stukje

Alexander is verzot op meten. Hij koopt voor zijn expeditie een grote verzameling instrumenten: telescopen, microscopen, een thermometer, een klok, een kompas, ... Voor zijn vertrek schrijft hij nog snel een brief. Op 5 juni 1799 vertrekken Alexander en Aimé met alle instrumenten vanuit La Coruna in Spanje.

Hoe meet je de hoogte van een boom? Vouw een vierkant stuk papier diagonaal dubbel. Zo krijg je een driehoek. Hou een korte zijde evenwijdig met de grond en kijk nu langs de lange zijde naar een boom. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren