Cover van boek Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2019 | 107 pagina's
ISBN: 9789401463027
Dit boek staat in de lijsten PowermeisjesKJV: de boeken van 2020-2021

Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen

Er zijn tegenwoordig (gelukkig) wel wat boeken over belangrijke vrouwen in de geschiedenis. Dit vrolijk geschreven boek is echter anders dan de andere: het brengt, in een ingebeeld groot huis, 63 wijze vrouwen samen, van vroeger en nu, van hier en van ver weg, heel erg bekend of bijna niet bekend.
Al die vrouwen hebben één ding gemeen: ze hebben een belangrijke les voor jou. Sampat Pal Devi leert je dat terugvechten af en toe gewoon moét. Greta Thunberg leert je dat je nooit te jong bent om een verschil te maken. Björk leert je dat je je leven op je eigen manier moet leiden. De geestige tekeningen maken ook meteen duidelijk waar het bij deze dames om gaat.

Enneuh... die titel? De schrijfster voegde in het boek ook haar eigen moeder toe als wijze vrouw. Want mama's zeggen af en toe wel degelijk iets interessant, al betekent dat nog niet dat je altijd moet luisteren.

Lees een stukje

Ada groeide op in een adellijke familie, als enig kind. Haar vader, de beroemde dichter Lord Byron, verliet het gezin toen Ada nog een baby was.
'Als ze later maar geen gedichten gaat schrijven,' zuchtte haar moeder, en ze zorgde er prompt voor dat Ada les kreeg in wiskunde.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren