Cover van boek Meisjes en wetenschap
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Halewyck | 2018 | 127 pagina's
ISBN: 9789461318015
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

Meisjes en wetenschap

Vrouwelijke topwetenschappers zijn met veel. Alleen waren en zijn ze vaak onzichtbaar. Gelukkig is er nu dit boek: liefst 50 wetenschapsters krijgen hier hun verdiende plek! Je ontmoet bekende namen zoals Jane Goodall (ja, die van de apen) en Marie Curie (die de radioactiviteit ontdekte). Daarnaast ontdek je minder bekende, maar wel zeer belangrijke wetenschapsters, hun passies en hun onderzoek.

Weet je wat het meest ongelooflijke is aan dit boek? Dat het zo lang duurde voor iemand het eindelijk schreef. Want ze waren én ze zijn met velen, wetenschapsters die mee de wereld veranderd hebben. Gelukkig leest dit overzicht meer dan vlot, en zijn er ook bijzonder mooie prenten. Geniet ervan!

Lees een stukje

Mae Jemison (astronaute, docente en arts) Mae Jemison werd geboren in 1956 in Alabama (VS) en groeide op in Chicago. Als kind wist ze al dat ze later de ruimte in zou gaan. De Apollo-missies fascineerden haar mateloos, maar ze stelde vast dat niemand van de astronauten op haar leek. In haar favoriete televisieserie Star Trek speelden nochtans wél mensen van verschillende geslachten en rassen mee. De reeks inspireerde haar enorm en Lt. Uhura werd haar grote voorbeeld.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.25
4.3/5 2 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren