De wereld op je bord : smakelijke eetweetjes en 56 recepten
Pierogi? Groundnut soup? Seffa? Nooit van gehoord of is een van die woorden toevallig de naam van je lievelingsgerecht?
In dit reuzengroot boek maak je kennis met 26 landen en hun culinaire geschiedenis: wat de mensen in dat land eten en waarom; welke producten typisch zijn en welke gerechten élke oma daar kan maken.
Ondertussen leer je nog best wel wat over de wereldgeschiedenis (maar dat valt helemaal niet op) en wat de invloed van de geschiedenis was op wat mensen aten en eten. Reken daarbij de geweldige tekeningen en dit is een boek om uren in te bladeren en te lezen.
Lees een stukje
Kebab is populair in het gehele Nabije Oosten - Turkije, Iran, Israël en vele andere landen. Er zijn veel varianten, maar de fastfoodklassieker döner kebab is een Ottomaanse uitvinding en kreeg wereldfaam dankzij de Turkse immigranten.
Wat andere lezers vinden
Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.