Cover van boek Het andere koek boek : lievelingsgerechten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Rose stories | 2021
ISBN: 9789083063676

Het andere koek boek : lievelingsgerechten en traktaties van nieuwe Nederlandse kinderen

Hou je van kokerellen met verrassende smaken? Dan is dit boek vast iets voor jou! In dit familiekookboek vertellen kinderen die gevlucht zijn uit hun geboorteland over hun lievelingsgerechten. Het is een unieke verzameling van heerlijke recepten uit alle hoeken van de wereld: van samosa’s uit Sri Lanka tot Iraanse pudding en van Nigeriaanse oliebollen tot Iraakse minipizza’s. De grote foto’s van de gerechten doen je meteen watertanden.

Naast de heerlijke recepten en bijzondere verhalen vind je in het boek ook enkele leuke extra’s, zoals een online animatiefilmpje bij elk gerecht, vier kleurrijke ansichtkaarten, een memoryspel van de gerechten, een stickervel met ingrediënten en een blanco pagina om het recept van je eigen lievelingsgerecht toe te voegen.

Nuş olsun! Enjoy your meal! Smakelijk eten!

Lees een stukje

SEVIYAN (zoete pudding)
Zo maak je het klaar
Breng de melk met de kardemompeulen aan de kook. Roer hier de vermicellinoedels doorheen. Blijf roeren tot de vermicelli is opgelost en het een beetje dikker wordt. Maak de noten fijn door ze in een doek te doen en daar met een deegroller overheen te rollen, stampen met iets stevigs kan ook, zo doet Hira het. Hou wat van de notenmix apart voor de versiering. Roer dan de rozijnen en de helft van de fijngestampte notenmix erdoorheen. Giet het mengsel in een schaal.
Strooi de noten over de inhoud van de schaal. Versier met de overgebleven nootjes en zet de schaal in de koelkast en laat het daar een aantal uren staan afkoelen en opstijven. Warm eten kan ook!

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Lola
19/01/2022
4

Het ziet er leuk uit

Wat vind JIJ?

Aantal sterren