Cover van boek Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen : over heilige koeien, ruimteapen en de roep van de kakapo
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Lannoo | 2022 | 93 pagina's
ISBN: 9789401486880
Dit boek staat in de lijst Een Beestige Erfgoeddag

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen : over heilige koeien, ruimteapen en de roep van de kakapo

Dit is een groots geschiedenisboek. Letterlijk, omdat het een groot prentenboek is, met enorme en indrukwekkende illustraties. Figuurlijk, omdat het dieren eindelijk een stem wil geven in het geschiedenisschrijven. Zonder dieren is de geschiedenis van de mens namelijk niet volledig. Zonder zijderups was er bijvoorbeeld geen zijderoute. En zonder duiven was er geen duivenpost tijdens WOI. Doorheen de jaren kwam de mens alsmaar verder van de natuur te staan, met drastische gevolgen voor het dierenrijk. We gaan 200.000 jaar terug in de tijd, aan de hand van 30 dieren. Zo leren we over het dier als heilige, vijand, goudmijn, zondebok en studieobject. We starten bij de dikdik in Botswana en eindigen bij de huiskat. 

Lees een stukje

De grondluiaard, of reuzenluiaard zoals hij vanwege zijn omgang ook wel wordt genoemd, hoorde tot de megafauna van het pleistoceen. Dat is het tijdperk dat liep van 2,5 miljoen tot 11.700 jaar geleden, waarin ijstijden en warmere periodes elkaar afwisselden. Het was de periode dat elk continent z'n eigen reuzendieren had. Wolharige mammoeten en wolharige neushoorns in Eurazië. Sabeltandkatten en holenleeuwen in Noord-Amerika. Buidelwolven en reusachtige kangoeroes in Australië. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren