Cover van boek Wish you were here
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2018 | 239 pagina's
ISBN: 9789045121147

Wish you were here

Wat helpt tegen een gebroken hart? Een maand als kindermeisje gaan werken, denkt Hazels moeder. Dus vertrekt Hazel naar een Engels kuststadje, waar ze voor de achtjarige Isaac en z’n babyzusje Elisabeth zal zorgen. De zorg voor beide kinderen is inderdaad een perfecte afleidingsmanoeuvre voor de jonge Hazel. Maar wanneer blijkt dat de kinderen hun afwezige moeder nodig hebben, gaat ze op onderzoek uit. Hazel wordt met een ongemakkelijke waarheid geconfronteerd. En dat moet ze haar eigen leven nog op de rails krijgen.

Ondanks alle tegenslagen vertelt Hazel met veel humor over haar bezigheden. Het jongetje, Isaac, zou je zo in je armen willen sluiten; overdag geeft hij Hazel waardevolle tips voor het huishouden, maar ’s nachts is hij een eenzaam jongetje dat God vraagt om z’n moeder snel weer naar huis te brengen. Tot op het einde blijft het boek spannend omdat er veel mysteries zijn. Wie brak het hart van Hazel? Waar is de moeder van de twee jonge kinderen? Een opmerkelijke roman.

Lees een stukje

‘This family needs a leader,’ zei een jongetje op de achterbank van de gigantische gezinswagen – als het gezin uit nijlpaarden had bestaan had iedereen er nog in gepast.
‘Let maar niet op onze mopperpot,’ zei William toen hij de auto startte.
‘Daar komt ze toch voor, dad, om op me te passen?’
Het was een ritje van amper vijf minuten naar het huis van de Pickfords. Ik zat voorin en voelde de blik van het jongetje op de achterbank als een priemende vinger tussen mijn schouderbladen.
‘Ze heeft geen blond haar,’ zei hij tegen zijn vader. ‘Het is bruin.’
‘Was er geen zusje, ook?’ vroeg ik. Ik schrok van mijn eigen stem.
‘Ze spreekt ook raar, hè dad.’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Alice
09/02/2024
0

Ik moest voor school een boek zoeken om te lezen en kwam uit bij dit boek. Ik heb het nog niet gelezen maar het sprak me meteen aan.

geike
19/04/2021
4

was eerst moeilijk om te volgen maar eens je erin zat dan was het een toch wel leuk boek. Ik hou eigenlijk helemaal niet van lezen maar deze zou ik toch wel aanraden!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren