Cover van boek Onder de brug
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2024 | 156 pagina's
ISBN: 9789045130071
Dit boek staat in de lijst Nieuw op Boekenzoeker

Onder de brug

In "Onder de brug" van Evelien De Vlieger raakt de 17-jarige Jowi in coma na een mysterieuze val van een brug. Het verhaal wisselt tussen Jowi's gedachten op die fatale avond én de reacties van zijn vrienden en familie op het incident. Terwijl de vrienden van Jowi proberen te begrijpen wat er is gebeurd, wordt langzaam de ware toedracht van de val duidelijk. 

Evelien De Vlieger weet als geen ander de leefwereld van jongeren op een realistische wijze weer te geven. Ondanks de zware thema's (levensmoeheid, depressies, consent bij seks...) weet De Vlieger de lezer opnieuw te raken met haar knappe observaties, haar onderkoelde humor en rake formuleringen. Een absolute aanrader! 

Lees een stukje

Eerst was ik schoolmoe, daarna levensmoe. Wat ongeveer op hetzelfde neerkomt aangezien we onze wakkere uren grotendeels in de schoolbanken doorbrengen.

Door mijn laatste groeispurt torende ik een jaar geleden plots boven ongeveer iedereen uit zodat ik aldoor op een uitkijkplek leek te staan. Ik raakte overprikkeld en was de hele tijd moe zonder dat ik iets had gedaan. En alles wat ik at smaakte plots naar karton waardoor ook mijn eetlust verdween. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren