Cover van boek Niemands meisje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2017 | 209 pagina's
ISBN: 9789025873936

Niemands meisje

Na een onduidelijk 'incident' wordt de jonge Liesbeth opgenomen. Hoewel ze zelf alles minimaliseert, blijkt uit gesprekken met therapeute Judith en groepssessies dat Liesbeth wel degelijk traumatische ervaringen achter de rug heeft. Ze zet steevast een grote mond op, reageert sarcastisch, snijdt en verbrandt zichzelf. Haar instabiele thuissituatie is deels verantwoordelijk, maar er blijkt meer aan de hand...

Vanaf de eerste pagina raak je helemaal in de ban van Liesbeths verhaal. Lydia Rood is niet bang om de harde werkelijkheid te tonen. In een heldere, vrij directe stijl legt ze bloot hoe jeugdtrauma’s bij Liesbeth blijvende littekens hebben veroorzaakt. Zo ontstaat een rauw en heftig, maar wel oprecht verhaal over jongeren met psychische problemen. Niemands meisje is de opvolger van Survival. Dat boek hoef je niet per se eerst te lezen, maar het helpt wel om Liesbeths situatie te leren begrijpen.

Lees een stukje

Als je dood bent, hoef je je tenminste nergens meer voor te schamen. Dat gaan anderen dan doen. Als ik dood zou zijn, zou Hella in therapie moeten in plaats van ik. Jammer dat het mislukt is, maar de kans is verkeken. Sinds het incident houden ze me te scherp in de gaten. Als ik te lang op mijn kamer zit, roepen ze voor thee. Och, och, och, wat zijn ze opeens bezorgd. Eigenlijk om te lachen.
Waarom ben ik niet dood? Is het toeval, puur, dom toeval, of komt het door de ijzeren kabouter?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 4 stemmen
Salim
07/12/2022
4

Heel leuk!! Ik raad het aan iedereen aan.

Anoniempjee
31/05/2022
4

Ik vind dit boek geweldig. Ik was ermee begonnen en wou het snel uitlezen. Soms waren de zinnen wat moeilijker om te kunnen begrijpen, aangezien mijn Nederlands in context niet super is. Ik raad het je zeker aan om het te lezen. Je leert HEEL veel informatie over de achtergrond van Liesbeth ( de protagonist [hoofdpersonage] ) . 

Rihanna
08/10/2020
5

Het is een fantastisch boek, ik raad je het aan om het te lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren