Cover van boek Survival
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Leopold | 2015 | 166 pagina's
ISBN: 9789025868871

Survival

Liesbeth heeft het thuis niet gemakkelijk. Haar tweelingbroertje en -zusje zijn autistisch en dat vraagt nogal wat van de andere gezinsleden. Ze lijkt soms thuis wel onzichtbaar. Dat gevoel heeft ze ook in het survivalkamp in de Ardennen waar ze naartoe gestuurd wordt. En dat ze alles verkeerd doet en de verkeerde dingen zegt. Survivallen is het probleem niet. Thuis doet ze niet anders...

Tijdens het kamp leert Liesbeth nieuwe mensen kennen, inclusief hun problemen. Maar bovenal leert ze meer over zichzelf en over haar ouders.

Lees een stukje

Soms kan ik mijn stem niet vinden. Ze zeggen dat ik schreeuw en met dingen smijt en veel te veel lawaai maak, maar dan is het altijd te laat. Op de momenten dat het moet kan ik niets zeggen.
'Leuk voor je, tien dagen onder leeftijdgenoten,' zegt ze.
Ja? Tien dagen tussen vreemde kinderen. Lol die ik niet begrijp.
'En jullie gaan fantastische dingen doen. Survivallen en zo. Denk ik.'
O, geweldig. Tien dagen stoer doen. Me groot houden. Als laatste op de top aankomen. Kano en kleren kwijtraken. Alleen in die kano moeten.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.454545
vangheluwe amarys
17/01/2022
3

Ik vind het in het begin een beetje verwarrend omdat je eigenlijk niet weet wie wie is in het boek, maar het is wel een superleuk boek want in het midden weet je wel wie wie is en het is gewoon superspannend.

Anna Vangaever
16/01/2022
5

Het is een heftig, avontuurlijk en meeslepend boek. Ik vind de flashbacks in het verhaal heel mooi en ze passen goed in het verhaal. Ondertussen is er ook al een tweede boek van Lydia uit! Ze voelt zich als bijna elk meisje in haar pubertijd onzeker en dat maakt het ook zo herkenbaar. In het begin zijn de namen verwarrend maar op den duur begin je het te snappen. Je moet het echt lezen!

mart lagrou
10/01/2022
2

te ingewikkeld en zeker met de flashbacks in het verhaal. ik vond het verhaal ook saai.

Oona de vlaeminck
10/01/2022
4

Het is echt een zeer leuk boek, maar in het begin was het wat verwarrend omdat er ineens zeer veel personages waren. Na een beetje verder lezen werd het zeer duidelijk. Het was echt een leuk en spannend boek! Ik keek er toen echt naar uit om het einde te lezen. Het was echt een boek voor mij, ik ga nog meer boeken van Lydia lezen!

10/01/2022
4

Ik vind het een heel mooi boek en interessant. IK heb het boek in minder dan een week uitgelezen want ik kon precies niet stoppen. Alleen vind ik het einde maar een beetje raar en ik wou dat het anders eindigde 

Méraud Renty
09/01/2022
2

Het boek is zeer verwarrend en in het begin begreep ik niet goed waarover het ging. Maar uiteindelijk is het wel een tof verhaal.

elizabeth
09/01/2022
5

Het boek is leuk en meeslepend; eenmaal eraan begonnen kon ik niet stoppen met lezen. Er zijn sommige stukken waar ik mezelf wel in kan vinden. Het boek is geschreven zoals het meisje denkt. Sommige stukjes zijn wel 'grappig' omdat het een Nederlands boek is. Ik vind het een tof boek en raad het aan!

Maya Chaudhary
09/01/2022
0

Ik vond het wel een leuk boek! Toen ik begon te lezen had ik geen zin meer om te stoppen! Sommige momenten zijn wel herkenbaar.

william dumon
09/01/2022
3

Ik gaf dit boek maar drie sterren omdat ik het niet spannend vond. In het begin was het ook wat langdradig. Het ging enkel over dat Liesbeth, de hoofdrol, activiteiten doet als raften en kanoën. Op het einde kwam dan wel een goed stuk waar ze zich niet goed voelde en het gevoel had dat niemand haar mocht of nodig had. Hier creëerde de schrijver spanning: zou ze nu springen of niet.

Amber Polfliet
08/01/2022
3

Het boek neemt je mee in de kampavonturen van Liesbeth. Liesbeth voelt zich soms triestig, dan weer vrolijk en maakt spannende dingen mee. Door deze verschillende emoties werd ik onmiddellijk meegenomen in het verhaal. Als je eenmaal begint met lezen kun je niet meer stoppen. Het verhaal is mooi geschreven en leuk om te lezen.

 

Anna Vangaever
07/01/2022
5

Het is een spannend en heftig boek met hier en daar wat humor. Het gaat over een meisje (de ik-persoon) die zich onzeker voelt (omdat ze in haar puberteit zit). Zij wordt dan op kamp gestuurd door haar ouders. Ik denk dat (bijna) elk meisje zich daar in kan herkennen. Het leuke aan het boek vind ik dat er flashbacks in verwerkt zitten. Sommige stukken waren zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren