Cover van boek Dansen in diep water : overleven doe je niet alleen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2018 | 283 pagina's
ISBN: 9789401452519
Dit boek staat in de lijst Boeken voor gamers

Dansen in diep water : overleven doe je niet alleen

Bess overleeft een vliegtuigcrash. Samen met tien andere meisjes komt ze terecht op een onbewoond eiland. Terwijl hulp uitblijft, organiseren de tieners zich. De een neemt de leiding en anderen wanen zich in het paradijs. Vriendschappen bloeien maar er ontstaan ook stevige vetes. Bess merkt dat de zelfverklaarde leidster grenzen overschrijdt. Dan valt er een eerste slachtoffer. Hoe wil Bess reageren?

Bess twijfelt: ze wil niet meelopen. Maar wil ze bij de meisjes horen die uit de groep vallen? Dit boek vertelt over grote keuzes die je soms moet maken, en over de onzekerheid die daarbij hoort. Natuurlijk is dit boek ook gewoon spannend: overleven op een warm eiland, dat is jezelf op een heel andere manier leren kennen.

Lees een stukje

We zwommen allemaal, en het heerlijke water onder een dromerige avondlucht bracht ons in een stemming van tevredenheid en saamhorigheid. Ik zag hoe Sally een paar van de rijpe, kleine mango’s in Olga’s schoot gooide. We hadden ze gevonden vlak bij de plek waar we materialen voor de schuilhut hadden verzameld. We aten, en het fruit was heerlijk - niets van wat ik hier al had geproefd smaakt als het fletse, bevroren fruit dat je in de supermarkt kan kopen - maar toch liet het een hol gevoel achter, een leegte die alleen gevuld kon worden met een boterham, spaghetti, warme soep, pizza en koekjes.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 8 stemmen
Anais
28/10/2021
5

Goed boek, iedereen moet het lezen!

 

daan
27/10/2021
5

Zeker een aanrader! goede verhaallijn, goede opbouw van het verhaal alleen het einde was wat minder maar dit is uiteraad mijn mening.

Camille G
16/10/2021
4

Ik vond het een heel leuk boek. Je zou denken dat op een onbewoond eiland komen leuk is en dat je geen zorgen moet hebben maar dat heb je wel. Heel leuk boek, een echte aanrader! 👍

16/01/2021
0

is het eng?

 

Emilia Gotelaere/ OLVH
30/11/2020
4

Dit is een geweldig boek. Het is zeker een aanrader. Het is een boek met behoorlijk wat avontuur. De personages hebben heel uiteenlopende karakters, dus je ziet jezelf waarschijnlijk wel in 1 van de 11 personages. Dit maakt het nog leuker. Ik geef het boek 4 sterren.

 

23/04/2020
4

Alleen vind ik het jammer dat .... doodgaat. Kimmy vind ik niet zo erg. voor de rest een topper!👍

s10
16/03/2020
0

MEGA MOOI BOEK! Superspannend, echt de moeite waard om te lezen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren