Cover van boek Speak : de graphic novel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Dutch Venture Publishing | 2023 | 371 pagina's
ISBN: 9789493265455
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Speak : de graphic novel

De imperatief "Speak" op de cover van deze knalroze graphic novel is een noodkreet van de dertienjarige Melinda. Tijdens een stiekem maar overvol zomerfeest belt ze de politie, wat haar allesbehalve in dank wordt afgenomen. Ze wordt een outcast, verliest haar BFF en loopt verloren en alleen rond op de middelbare school. Een depressie lonkt en trekt haar peilsnel de dieperik in. Enkel tijdens de lessen artistieke vorming kan ze, dankzij de steun en erkenning van haar leraar, haar gevoelens een plaats geven. Want tijdens die zotte/zatte fuif is er wel degelijk iets gebeurd waar de zwijgzame Melinda geen woorden voor vindt.

Deze graphic novel was eerst een roman van Laurie Halse Anderson, die in 1999 het levenslicht zag. Illustratrice Emily Carroll weet met haar uitgekiende beeldkeuze deze roman, die grotendeels uit dagboekfragmenten bestaat, hernieuwd in de belangstelling te plaatsen.

Lees een stukje

Als de verpleegster mijn gedachten kon lezen, zou ze dan de politie bellen? Me naar het gekkenhuis sturen? Wil ik dat ze dat doet? Het hele punt van het er niet over hebben, het doodzwijgen van de herinnering, is om er voor te zorgen dat die weggaat. Dat gebeurt niet. Ik heb een hersenoperatie nodig om hem eruit te snijden. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.857145
3.9/5 7 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren