Cover van boek Paper Towns: waar is Margo Roth Spiegelman?
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2009 | 303 pagina's
ISBN: 9789047701422

Paper Towns: waar is Margo Roth Spiegelman?

Al zolang hij zich kan herinneren, is Quentin vanop een afstand verliefd op zijn buurmeisje Margo. Wanneer ze op een dag op zijn slaapkamerraam tikt en vraagt of hij meegaat op een nachtelijke tocht door de stad in zijn moeders auto, kan hij niet weigeren. Het wordt de nacht van hun leven.
De volgende dag verdwijnt Margo. Voorgoed. Quentin is vastbesloten haar te vinden. Met zijn vrienden Radar, Ben en Lacey volgt hij de sporen die Margo achtergelaten heeft.

Quentins zoektocht naar waar Margo is, is net zo goed een zoektocht naar wié Margo eigenlijk is - en naar wie Quentin zelf wil zijn. Dit originele boek is grappig en ernstig tegelijk.

Lees een stukje

'Nee,' zegt Radar. 'Nee nee nee nee nee. We bellen als er iets te bellen valt. Ze heeft dit adres achtergelaten voor Q. Niet voor de politie. We moeten naar binnen zien te komen.'
'Naar bínnen?' vraagt Ben weifelend. Ik geef hem een dreun op zijn rug en voor het eerst die dag kijken we niet voor ons uit maar naar elkaar. Dat maakt het draaglijk. Hen te zien geeft me op een of andere manier het gevoel dat ze pas dood is als we haar vinden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.445455
ik
30/08/2023
4

🤘👌

Een über-tof boek, ook in het Engels gelezen. Beetje anti-climactisch einde : //<

Je raast er doorheen, maar je moet sommige passages herlezen om ze echt volledig te snappen (maakt het boek niet slechter!). 

Er staan wondermooie delen van het gedicht "Song of Myself" in; zéér poëtisch

fraukevangoeye
15/10/2015
0

Geweldig boek!

andresdepauw
15/10/2015
0

super boek. ik heb het ook in het engels gelezen, in één trek door

CD-lover
23/09/2015
0

Dit is mijn lievelingsboek. Ook de film vind ik geweldig. Tot nu toe het beste boek van John Green!

lara.callebout
10/11/2014
0

Ik vond het een mooi boek.
Ze spraken wel lang over 1 onderwerp. Ik had niet gedacht dat het zo ging aflopen.

robbe ongena
27/09/2013
0

Lelijk!

Lokkie
01/01/2012
0

Fantastisch boek, echt waar!
Het kan aan mij liggen, maar ik had wel het gevoel dat het de ene keer in de verleden tijd en de andere keer in de tegenwoordige tijd geschreven was. Maar dat stoorde me niet zo, ik vind het zeker een aanrader!

Gaël Batailde
02/06/2011
0

'Paper Towns' is een boeiend en enorm interessant verhaal. Een zoektocht naar een raadselachtig meisje wordt al snel een zoektocht naar het leven en jezelf. De personages zijn zo charmant imperfect en dat maakt ze juist zo echt. Ze lijken niet meer van papier te zijn die leven in een boek. Ze worden menselijk. De personages worden je eigen vrienden en dat maakt het verhaal zo intrigerend. Het is een grappig boek vol met briljante en verrassende momenten. Creatief van het begin tot het sombere einde.

milo-g
05/03/2011
0

Dit boek heeft wel een leuk verhaal, alleen het leest niet zo lekker omdat het in de tegenwoordige tijd en in de ik-vorm is geschreven.

Emmi Vandenbussche
07/02/2011
0

Ik ben hiermee akkoord. Het geeft heel goed aan waarover het boek werkelijk gaat.
Het boek heeft zeker een dubbele boodschap. Enerzijds wil Quentin de held zijn die Margot vindt, en anderzijds zijn Margo en Quentin nog steeds op zoek naar zichzelf.
In het boek slagen ze erin dit serieuze onderwerp af te wisselen met grappige fragmenten.
Een aanrader…

Hanne Van Espen
21/06/2010
0

Ooh, dit is nog zo'n boek van John Green! Hij is op dit moment echt de beste schrijver van niet-fantasy voor jeugd die ik ken! Echt waar, dit is een absolute aanrader!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren