Cover van boek Schildpadden tot in het oneindige
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2017 | 303 pagina's
ISBN: 9789025768539
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Schildpadden tot in het oneindige

Aza Holmes kampt al jarenlang met enorme angsten en dwanggedachten. Wanneer ze verneemt dat de politie maar liefst honderdduizend dollar belooft voor een tip over de voortvluchtige miljardair Russel Pickett, besluit ze samen met boezemvriendin Daisy op zoek te gaan. Zo ontmoeten ze de zoon van Russel, die samen met z’n broer en een tuatara – een gigantisch reptiel – op het uitgestrekte landgoed woont. Ze groeien voorzichtig naar elkaar toe, maar vanzelfsprekend is dat net wanneer Aza steeds dieper wegzakt in haar stoornis.

John Green is de auteur van bestsellers als Paper Town en Een weeffout in onze sterren. Hij kampt ook zelf met dwanggedachten. Vanuit eigen ervaring biedt hij een eerlijke en openhartige inkijk in Aza’s wereld, zodat haar pijn en wanhoop voelbaar worden. Maar het is lang niet allemaal kommer en kwel; daar zorgen Greens gevoel voor humor en geslaagde oneliners wel voor. Schildpadden tot in het oneindige is opnieuw een échte ‘John Green’ geworden, boeiend van de eerste tot de laatste bladzijde.

Lees een stukje

Mensen zijn ongeveer vijftig procent bacteriologisch, wat wil zeggen dat zo’n beetje de helft van de cellen waaruit je bestaat helemaal niet van jou is. In mijn persoonlijke bioom leven iets van duizend keer zoveel microben als er mensen op aarde zijn, en vaak lijkt het alsof ik ze in en op me vóél leven en voortplanten en sterven. Ik veegde mijn zweethanden af aan mijn spijkerbroek en probeerde mijn ademhaling onder controle te houden. Oké, ik heb angstproblemen, maar het is toch zeker niet onredelijk om je zorgen te maken over het feit dat je een in huid verpakte bacteriële kolonie bent?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.4
4.4/5 5 stemmen
je grootmoeder
26/10/2020
5

Top boekkie is me dit, joh

Jody Briers
06/03/2018
0

Het boek was leuk om te lezen. Het spannende gedeelte over de zoektocht van de vader van Davis sprak me aan. Ook de romantiek tussen Aza en Davis was gewoon weg geweldig. De voornaamste thema’s dwanggedachten en smetvrees zijn zo serieus dat het ook wel intressant was om te lezen.

ginny van hecke
01/03/2018
0

Ik vind het een heel interessant boek, het heeft een redelijk ingewikkeld thema maar daar hou ik van. Het boek gaat over dingen die je in het dagelijkse leven ook kan tegenkomen. Sommige woorden zijn wat moeilijk te begrijpen maar dat versterkt volgens mij de leeservaring.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren