Cover van boek De onverwachte held van kamer 13B
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2014 | 240 pagina's
ISBN: 9789025758219
Dit boek staat in de lijsten Niet goed in je velHartverwarmende boeken

De onverwachte held van kamer 13B

In een praatgroep voor ‘adolescenten met een obsessief-compulsieve stoornis’ leert Adam nieuwkomer Robin kennen, en hij is op slag verliefd. Als een echte ‘Batman’ zal hij z’n ‘geliefde op afstand’ helpen. Er duiken echter al gauw concurrenten op.
Ondertussen wordt Adam met nog meer potentiële problemen geconfronteerd; zijn ouders zijn gescheiden, z’n moeder lijdt aan een dwangmatige verzamelwoede, halfbroertje Wendell heeft angstaanvallen, Robins moeder heeft zelfmoord gepleegd. Van een onzekere anti-held transformeert Adam tot zelfzekere adolescent, helemaal klaar om z’n problemen aan te pakken. Al blijkt dat nog lang niet zo eenvoudig.

Teresa Toten schrijft heel open en eerlijk over dwangneuroses en psychische problemen. Je volgt Adam in zijn rituelen van aftikken en tellen om moeilijke situaties te overwinnen of zelfs gewoon de voordeur van z’n eigen huis te openen. Je gaat er Adam vanbinnen uit door leren kennen. Daarnaast is het ook gewoon een ironisch-grappig en spannend verhaal. En dat zijn toch de beste boeken?

Lees een stukje

Zestien! De jongen beet zich in het getal vast. Zestien was fout. Het was een even getal en moest daarom gesteriliseerd worden. En als leeftijd was het helemaal goed fout. Zestien – hij herhaalde het vijftien keer en tikte het drieëndertig keer, tot het ‘precies goed’ voelde. Oké, dus het had erger gekund. En toen besefte hij dat het erger was. Je had ook nog de kwestie lengte. Je zag het zelfs als ze zat. De lengte, haar lengte, kon en zou zeker een hindernis worden. Robin was opvallend lang voor een zestienjarige godin, en hij was helaas, onbetwistbaar, heel klein voor een jongen van bijna vijftien jaar. Te jong, te klein – absoluut obstakels. Maar ook die waren overkomelijk.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.3
3.3/5 5 stemmen
Yasmine Msakni
05/03/2023
3

Leuk

ik
12/11/2021
4

Leuk boek ?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren