Cover van boek Een schitterende chaos
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 264 pagina's
ISBN: 9789047710233
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Een schitterende chaos

Na de zelfmoord van haar beste vriendin Kelly is Ava boos op de hele wereld. Ook de jonge Gideon is onzeker, behalve als hij op het podium staat en z’n zelfgeschreven gedichten rapt. Bij de Magic Kebab ontmoeten Ava en Gideon elkaar. Via zelfgeschreven brieven durven ze voor het eerst openlijk over hun problemen praten. Zo kunnen ze de schitterende chaos die het leven is, weer beter aan. Die voorzichtige vriendschap wordt verliefdheid. Maar kan je eigenlijk wel verliefd zijn als je nog zoveel problemen moet overwinnen?

Ava en Gideon zijn buitenbeentjes, allebei, maar wel échte jongeren met herkenbare gevoelens en gedachten. Claire Christian weet moeilijke thema’s als overlijden, rouw en depressie voelbaar te maken. Tegelijk is Een schitterende chaos ook een verhaal vol humor en hoop. De vele dialogen zorgen voor een vlot verteltempo. Zowel de briefwisseling van Ava en Gideon als hun gedichten zijn opgenomen in het boek.

Lees een stukje

‘Ze is niet gestruikeld, ze is dood!’ schreeuw ik. ‘ Ze is dood!’ Een vloedgolf van zo’n zevenhonderd hoofden rolt mijn kant op.
’En een boom? Serieus? Ze haatte de natuur!’ schreeuw ik naar Mrs Bryan, die in de microfoon staat te pruttelen dat de leerlingen weer moeten gaan zitten.
Zo kwaad als nu ben ik nog nooit geweest, al mijn organen proberen als een hondsdolle waakhond uit mijn lijf te ontsnappen. Het komt door wat ze over haar zeggen. of niet zeggen. Wat ze niet zeggen maakt me nog het pissigst.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.666665
3.7/5 3 stemmen

Wat vind JIJ?

Aantal sterren