Cover van boek Te waar om mooi te zijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2017 | 160 pagina's
ISBN: 9789045121291

Te waar om mooi te zijn

Na de zelfgekozen dood van zijn zus Minthe zoekt Othello vertwijfeld naar antwoorden. Minthe wilde ‘vrij zijn’. Wanneer dat niet mogelijk blijkt, verkiest ze de dood, ‘de ultieme vrijheid’. Othello wil Minthes zoektocht afronden om ‘vrijheid te vinden in iets anders dan de dood’. Dat brengt hem in Zwitserland, waar nog persoonlijke bezittingen van Minthe achterbleven. Rowan, zijn nieuwe onderbuur, reist met Othello mee. In Zwitserland vinden beide jongens een antwoord op hun vragen, maar dat blijkt niet altijd de waarheid te zijn die ze wilden horen.

Roxanne Wellens is nauwelijks negentien jaar en haar debuut verschijnt al bij een gerenommeerde uitgeverij. Toch heeft dat succes ook een keerzijde: Roxanne schreef haar verhaal om te achterhalen waarom drie van haar vier grootouders zelfmoord pleegden. Toch is Te waar om mooi te zijn geen autobiografisch verhaal, wel een oprecht en genuanceerd portret van twee adolescenten op zoek naar de waarheid. De auteur zit haar personages dicht op de huid, waardoor je echt met Othello en Rowan meeleeft. Een sterk debuut.

Lees een stukje

Het begon harder te waaien. Hij dacht aan mooie momenten samen, aan discussies en ruzies. Aan boeken, aan reizen, aan woorden. Hij dacht vooral aan vrijheid.
Een hevige windvlaag. Een plotselinge, stevige duw in zijn rug deed hem wankelen. De grond onder zijn voeten was glibberig. Hij vond geen houvast. Een schelle schreeuw van een stem die hem bekend voorkwam. Het hout van de steiger ging over in leegte.
Zijn hoofd raakte iets hard.
De paniek overviel hem pas echt toen het ijskoude water zijn longen binnendrong.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.136365
Anoniem
14/03/2023
1

Ik vond het boek niet tof. Geen aanrader.

14/09/2022
0

Ik heb het boek nog niet gelezen maar ik weet dat het goed gaat zijn

boekenwurm
05/03/2022
0

Dit boek was fantastisch om te lezen!

Zeker een aanrader.

coolio
14/10/2021
5

Superleuk

Lolly007
27/03/2021
5

Het ziet er supertof uit!

?

Wat vind JIJ?

Aantal sterren