Cover van boek Will Grayson, Will Grayson
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2010 | 278 pagina's
ISBN: 9789047703273
Dit boek staat in de lijsten HolebiBoeken voor muzikanten

Will Grayson, Will Grayson

Door een bizar toeval lopen Will Grayson en will grayson elkaar in Chicago tegen het lijf. Afgezien van hun naam lijken de twee jongens in niets op elkaar, zo denken ze althans. Will Grayson is een wat onzekere, vrolijke jongen terwijl will grayson een melancholicus eerste klas is. Toch worden beide voor het eerst verliefd, de ene op een meisje, de andere op een jongen.

Een klef liefdesverhaal is dit boek niet. De jongens in dit boek proberen gewoon dag na dag het beste te maken van hun leven op de middelbare school, met hun vrienden, hun ouders en hun verliefdheden.
De twee auteurs, die elk één Will voor hun rekening hebben genomen, tonen je hoe het er op een Amerikaanse school aan toe gaat en soms is het beeld dat ze schetsen verbazingwekkend herkenbaar!

Lees een stukje

ik zit er echt helemaal doorheen, al trok je een clown uit mijn reet, dan zou ik er nog niet van opkijken.
het zou misschien nog een beetje te volgen zijn als die ANDERE WILL GRAYSON die vlak naast me staat geen will grayson was maar de goudenmedaillewinnaar van het kampioenschap hersenspoelen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.73077
silke
05/03/2017
0

Ik vond het een mooi boek om te lezen. Het was een origineel idee om de 2 hoofdpersonages door 2 verschillende auteurs te laten schrijven. Het boek leest heel vlot en de thema's zijn actueel want in deze tijd komt homoseksualiteit wel meer en meer voor. En zelf ben ik op de leeftijd om wel eens liefdes problemen te hebben. In het begin was het wel eens verwarrend om te weten over welke Will Grayson het ging maar ik raad dit boek zeker aan.

Nanigui Goossens
05/03/2017
0

Het boek is origineel en mooi. Wat een verschil met andere hedendaagse boeken! Je komt in de wereld terecht van 2 personen, het is niet gewoon een boek lezen maar meegezogen worden in het verhaal. Ik ben iemand die graag leest en als je zo een boek tegenkomt ben je dan ook direct verkocht. Ik hou heel erg van de schrijfstijl van John Green, een heel verfrissende kijk.

Coppens Maïté
27/02/2015
0

Ik vind het een goed boek omdat het thema mij direct aansprak. Ook het vertelperspectief is goed omdat je dan weet wat ze denken over bepaalde dingen. Het was een leuk idee om 2 schrijvers hun ideeën te mengen om tot een mooi verhaal te komen.
Ik raad het zeker aan om het als jongere te lezen omdat het een boek is waar velen zich in zullen herkennen.

Sam Van Hoecke
27/02/2015
0

Ik vind dit een heel mooi en leuk boek. Het is geschreven in een taal die wij als jongeren elke dag gebruiken.
De 2 schrijvers van dit boek hebben heel erg hun best gedaan om het zo herkenbaar mogelijk te maken voor jongeren.
Het is een heel origineel boek.
Als iemand die niet graag leest, raad ik zeker dit boek aan. Eens je begint te lezen, ga je niet meer willen stoppen!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren