Cover van boek Elke dag
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2013 | 254 pagina's
ISBN: 9789021807171
Dit boek staat in de lijst Jongen, meisje, X

Elke dag

Het uitgangspunt van Elke dag is op zijn minst een tikkeltje vreemd: A wordt elke dag wakker in een ander lichaam – elke dag een andere 16-jarige, andere ouders, andere school, andere vrienden, andere problemen. A weet niet anders, is er aan gewend geraakt. Tot hij Rhiannon ontmoet. Dan heeft hij voor het eerst een constante in zijn bestaan. Hij wil bij haar zijn. Elke dag. Maar hoe valt zoiets in godsnaam te regelen?

Hier staat "hij", maar A is evenzeer "zij" of "het" of wat dan ook. Maar voor de liefde maakt dat niet uit, toch? Het is de binnenkant die telt, niet? Elke dag is een boek om bij na te denken: wie ben je echt als je elke dag de rol van iemand anders speelt? Hoe kan je leven zonder ouders en vrienden die je geregeld ziet? En wat is liefde?

Lees een stukje

Ik doe mijn ogen open en kijk of de huid op mijn arm licht of donker is, of ik littekens heb of een gave huid, ik voel of mijn haar lang is of kort, of ik dik ben of dun, jongen of meisje. In het lichaam voel ik me gauw thuis, omdat ik eraan gewend ben elke ochtend in een ander lijf wakker te worden. Het is datgene wat dat lichaam doet leven, waar ik soms maar moeilijk hoogte van krijg.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren