Cover van boek De eerste vijftien levens van Harry August
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Nieuw Amsterdam | 2014 | 382 pagina's
ISBN: 9789046816288
Dit boek staat in de lijst Boeken voor seriekijkers

De eerste vijftien levens van Harry August

Al sinds het begin der tijden zijn er kalachakra, die telkens opnieuw geboren worden op dezelfde plaats, op hetzelfde moment, maar zich hun vorige levens nog herinneren en vrij zijn om deze keer andere keuzes te maken. Wanneer toekomstige kalachakra een boodschap terugsturen door de tijd, krijgt Harry August aan het einde van zijn elfde leven de taak om te ontdekken wie of wat de tijdslijn radicaal aan het veranderen is, en zo miljoenen levens op het spel zet.

Dit boek is sprookjesachtig, filosofisch, griezelig, spannend en droevig tegelijk. Het concept van de kalachakra en hun unieke vorm van reïncarnatie is fascinerend. Hun geschiedenis wordt doorheen het boek verteld, doorspekt met stukjes wereldgeschiedenis, herinneringen van Harry uit zijn gevarieerde levens, en zijn speurtocht naar de oorzaak voor de ramp die de toekomst vernietigd en de tol die die zoektocht van hem vergt. Een boek dat je lang bij zal blijven, zowel door het verhaal als door de prachtige schrijfstijl.

Lees een stukje

In mijn eerste leven kon ik zijn verdriet over haar dood en hoe hij dit uitte niet begrijpen, want ik had zelf verdriet op de blinde, woordeloze wijze van een kind dat hulp nodig heeft, die zijn vader hem echter niet biedt. In mijn tweede leven overleed mijn moeder toen ik in het tehuis verbleef en was ik te zeer door mijn waanzin in beslag genomen om haar dood tot me te laten doordringen, maar in mijn derde kwam die op me af als een trage trein op een man die vastgebonden ligt op het spoor, onvermijdelijk, onstuitbaar, van veraf zichtbaar in de nacht, en mijn voorstelling ervan was bijna nog erger dan de gebeurtenis zelf. Ik wist wat er zou komen, en toe het kwam was dat op de een of andere manier een opluchting, een einde aan de verwachting, en daardoor minder ingrijpend.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Tante Eva
24/10/2019
5

Dit is zo'n boek dat onrecht aangedaan wordt door een korte inhoud. Een snelle beschrijving van dit verhaal klinkt altijd onnozeler, ongeloofwaardiger en oninteressanter dan het eigenlijk is. 

En dit is dus een geweldig boek - niet alleen spannend en verslavend maar het doet je ook nadenken over dingen waar je meestal niet bij stil staat. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren