Cover van boek Noah Barleywater gaat er vandoor
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Boekerij | 2010 | 222 pagina's
ISBN: 9789022554807

Noah Barleywater gaat er vandoor

Op een dag neemt Noah een kloek besluit: hij loopt weg van huis, weg van de problemen. En zo belandt hij in een speelgoedwinkel vol houten speelgoed en marionetten. Al snel beseft hij dat het geen gewone winkel is, en dat ook de oude eigenaar niet een gewone man is. Met zijn verhalen over avonturen en wonderbaarlijke gebeurtenissen laat hij Noah zijn problemen vergeten. Voor even dan...

Dat Noah thuis een groot probleem heeft, is duidelijk, daarom loopt hij van huis weg. Langzaam ga je begrijpen wat er gaande is. Door de verhalen van de oude man begrijpt Noah in ieder geval dat hij terug moet gaan. En dat hij moet praten over wat hem bezighoudt.

Lees een stukje

Noah was eerst niet van plan geweest de speelgoedwinkel binnen te lopen. Hij wilde eigenlijk alleen door de ruit kijken wat er in de etalage stond. Geld om iets te kopen had hij natuurlijk niet, maar het kon geen kwaad even te kijken naar wat hij niet kon betalen. Hij wilde ook zeker weten dat er niet te veel klanten rondliepen voor het geval zij beseften dat hij daar niet thuishoorde en de dorpsagent erbij zouden halen.
Maar ergens voelde het alsof hij de winkel was binnen gezogen zonder dat hij daar zelf iets over te zeggen had gehad, alsof het helemaal buiten hem om was gebeurd.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.642855
4.6/5 7 stemmen
d
12/12/2023
5

Ik vond het een leuk boek. Ik heb het boek in de prullenbak gedaan omdat het een prulboek was. Het was wel leuk om het boek in de prullenbak te doen dus het is wel een avontuurlijk boek.

Anoniem
26/08/2021
5

Hoi,

Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar ik weet nu al zeker dat het leuk is. John Boyne is mijn favoriete schrijver. Hij schrijft over problemen die op een bijzondere manier worden opgelost. Ik heb al 5 boeken van hem gelezen, maar ik ga net zo lang door tot ik ze allemaal heb gelezen. 

Bye, en nog veel plezier met alle boeken die je ooit zal lezen van John Boyne.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren