Cover van boek Het vijfde seizoen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Luitingh-Sijthoff | 2018 | 415 pagina's
ISBN: 9789024580439

Het vijfde seizoen

De bewoners van De Stilte zijn voortdurend voorbereid op het aanbreken van een Vijfde Seizoen. Ze weten allemaal wat ze moeten doen, hun vluchtpakketten staan steeds klaar, en ze weten welke rol hun achternaam hen zal verplichten te spelen. Toch gelooft niemand echt dat ze zo’n Seizoen zullen meemaken. Tot het continent in twee splijt. Tot er stof en as de atmosfeer ingeblazen wordt. Tot er een seizoen aanbreekt dat duizenden jaren zal duren. En er is maar één redding mogelijk.

Dit is geen gemakkelijk boek. De auteur legt dingen gaandeweg uit waardoor je zeker in het begin context mist bij wat je leest, hoewel alles duidelijk wordt. Zware thema’s worden niet uit de weg gegaan: slavernij, racisme en ontmenselijking, het verlies van een kind, overleven in een wereld die aan het vergaan is. Maar dit boek is het meer dan waard. Het weeft verschillende verhalen aan elkaar die elkaars begin en einde zijn en zo een wereld schetsen die post-apocalyptisch, magisch en helemaal uniek is.

Lees een stukje

Dit is wat je moet onthouden: het einde van het ene verhaal is alleen maar het begin van het volgende. Dit is immers al eerder gebeurd.
Mensen gaan dood. Oude ordes vergaan. Nieuwe samenlevingen worden geboren. Als we zeggen ‘de wereld is vergaan’, is dat meestal een leugen, want de planéét maakt het prima.
Maar zo vergaat de wereld.
Zo vergaat de wereld.
Zo vergaat de wereld.
Voor de laatste keer.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren