Cover van boek Station elf
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Atlas Contact | 2015 | 383 pagina's
ISBN: 9789025445409

Station elf

De avond waarop Arthur Leander sterft, is ook de avond waarop de wereld vergaat. De georgische griep raast over de wereld en doodt 99% van de wereldbevolking. Technologie is op slag nutteloos. Wetenschap gaat verloren. Wat nog overblijft, is het beste van de menselijke aard – maar ook het slechtste. Het Reizende Symfonieorkest trekt van nederzetting naar nederzetting om toneel, muziek en hoop te brengen in een troosteloze wereld, tot ze ergens aankomen waar mensen verdwijnen en er geen woord over gerept wordt.

Station Elf is een raamvertelling: het plot wordt stukje bij beetje verteld aan de hand van verschillende personages die iets te maken hebben met Arthur Leander en zijn dood, vanaf de eerste avond tot twintig jaar later. Tussendoor komen we te weten hoe het de wereld vergaan is na de griepepidemie en volgen we Kirsten en haar groep die het moeten opnemen tegen een cult en hun charismatische maar krankzinnige leider, in de hoop hun vermiste collegamuzikanten terug te vinden.

Lees een stukje

In de foyer stootten de mensen die zich aan de bar hadden verzameld hun glazen tegen elkaar. ‘Op Arthur,’ zeiden ze. Ze bleven nog een paar minuten zitten en vervolgens ging ieder zijn eigen weg door de storm.
Van iedereen die aan de bar zat die avond was de barman degene die het langst in leven is gebleven. Hij stierf drie weken later op de weg die de stad uit leidt.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 2 stemmen
Amber boesman
18/05/2022
5

Een top boek. Het sleurde me helemaal mee. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren